Postimet
Të rejat më të fundit

Blog

Ky ‘gisht i tretë’ është proteza e ëndrrave

Dani Clode është një studente e diplomuar në Kolegjin Mbretëror të Artit në Londër (RCA) dhe krijimi i saj i fundit është diçka që quhet “The Third Thumb”: një protezë 3D e printuar që bën pikërisht atë që sugjeron emri i saj. “Origjina e fjalës ‘protezë’ do të thotë ‘të shtosh, të veshësh,’ kështu që jo të rregullosh ose zëvendësosh, por të zgjasësh”, tha Clode për Dezeen. “Gishti i tretë është frymëzuar nga kjo origjinë fjalë, duke eksploruar rritjen e njeriut dhe duke synuar të rivendosë protezat si zgjatje të trupit të njeriut.”

Gishti qëndron në anën e dorës tuaj, dhe lidhet me një byrzylyk që përmban tela. Mbajtësi e kontrollon atë duke përdorur sensorë presioni që ndodhen në këmbë. Nëse shtypni me një këmbë gishti i madh do të bëjë një lëvizje, me udhëzime të dërguara në njësinë e duarve nëpërmjet Bluetooth. Kjo tingëllon pak e çuditshme, por Clode thotë se njerëzit mësohen me të shumë shpejt. Nuk është më komplekse se të drejtuarit e një makinë dhe veprimi me frenat e gazin në të njëjtën kohë.

Rate This Article:
No comments

leave a comment