Krijoni një përvojë reale VR duke përdorur një kamerë normale 360 gradë

Krijoni një përvojë reale VR duke përdorur një kamerë normale 360 gradë

Shkencëtarët në Universitetin e Bath-it kanë zhvilluar një mënyrë të shpejtë dhe të lehtë për të kapur fotografi 360 ° VR pa përdorur kamera të shtrenjta speciale. Sistemi përdor një kamerë komerciale 360 ° në një shkop selfie rrotullues për të kapur pamje/ video dhe për të krijuar një përvojë gjithëpërfshirëse të VR.

Kufjet e realitetit virtual po bëhen gjithnjë e më të popullarizuara për lojërat, dhe me pandeminë globale që kufizon aftësinë tonë për të udhëtuar, ky sistem mund të jetë gjithashtu një mënyrë e lirë dhe e thjeshtë për të krijuar turne virtuale për destinacionet turistike.

Fotografia konvencionale 360 ​​° bashkon mijëra shkrepje ndërkohë që lëviz rreth një vendi. Sidoqoftë, nuk ruan perceptimin e thellësisë, kështu që skena është e shtrembëruar dhe imazhet duken të sheshta.

Ndërkohë që fotografia me cilësi më të mire e teknologjisë VR, e cila përfshin perceptimin e thellësisë, është në dispozicion për fotografët profesionistë, ajo kërkon pajisje të shtrenjta, si dhe kohë për të përpunuar mijëra fotografi të nevojshme për të krijuar një mjedis VR gjithëpërfshirës.

Dr. Christian Richardt dhe ekipi i tij në CAMERA, qendra kërkimore e kapjes së lëvizjes në Universitetin e Bath, kanë krijuar një lloj të ri fotografie 360 ​​° VR, të arritshme për fotografët amatorë, të quajtur OmniPhotos.

Ky është një sistem i shpejtë, i lehtë dhe i fuqishëm që rikrijon paralaksën e lëvizjes me cilësi të lartë, kështu që ndërsa përdoruesi i VR lëviz kokën, objektet në plan të parë lëvizin më shpejt se sfondi.

Kjo imiton sesi sytë tuaj e shohin botën reale, duke krijuar një përvojë më gjithëpërfshirëse.

OmniPhotos mund të kapet shpejt dhe me lehtësi duke përdorur një video kamerë 360 ° komerciale në një shkop selfie rrotullues.

Përdorimi i një video kamere 360 ° zbulon gjithashtu një gamë të konsiderueshme më të madhe të lëvizjeve të kokës.

OmniPhotos janë ndërtuar mbi një paraqitje të bazuar në imazh, me rrjedhjë optike dhe rindërtim i gjeometrisë adaptive të skenës, e cila është përshtatur për interpretim 360 ​​° VR në kohë reale.

Dr. Richardt dhe ekipi i tij prezantuan sistemin e ri në konferencën ndërkombëtare SIGGRAPH Azi të Dielën 13 Dhjetor 2020.

Ai tha: “Deri më tani, fotografia VR që përdor paralaksën e lëvizjes reale ka qenë mbrojtja e fotografëve profesionistë të VR, duke përdorur pajisje të shtrenjta dhe që kërkonin software komplekse dhe fuqi kompjuterike për të përpunuar imazhet.

“OmniPhotos thjeshton këtë proces në mënyrë që të mund ta përdorni me një aparat tregtar në dispozicion që kushton vetëm disa qindra paund.

“Kjo e zbulon fotografinë VR në një gamë krejt të re aplikimesh, nga vizitat në shtëpi të agjentëve të pasurive të patundshme në udhëtime gjithëpërfshirëse VR në destinacione të largëta turistike. Me pandeminë që ndalon shumë njerëz të udhëtojnë me pushime këtë vit, kjo është një mënyrë për të vizituar virtualisht vendet që aktualisht janë të paarritshme.”

Postime te ngjashme