Postimet
Të rejat më të fundit

Blog

Rusia po heton fidget spinner-at pasi raportet pohojnë se po përdoren për hipnotizimin dhe rekrutimin e të rinjve

spinner

Në një raport të kohëve të fundit, Rusia-24, një kanal lajmesh shtetërore, sugjeron që fidget spinner-at janë duke u përdorur nga partitë opozitare ruse që të rekrutojë të rinjtë. Siç raportohet nga The New York Times, gazetarët, në historinë fillestare të Rusisë 24 thonë: “Është një mister pse janë është bërë kaq popullore në Rusi. Kush po i promovon ato për masën në mënyrë aktive?

Segmenti i videos thotë se lodrat po shpërndaheshin në një tubim për udhëheqësin e opozitës Aleksei Navalny dhe në reklamat online që drejtojnë shikuesit në kanalet e YouTube që promovojnë politikanët e opozitës.

Sipas Newsweek, një raport i dytë në Rusia-24 u transmetua në 12 korrik, duke thënë drejtpërsëdrejti se fidget spinner-at ishin një “objekt për rekrutim” dhe një formë e “hipnozës”. Programi paraqiste një raport nga psikologu Svetlana Filatova, duke pretenduar se fidget spinner-at mund të ndihmojnë në zhdërvjelltësi te fëmijët, ose përndryshe “dobëson” mendjet e njerëzve

Rate This Article:
No comments

leave a comment