Postimet
Të rejat më të fundit

Blog

Google zbulon se 25 milionë dollar është shuma që kanë humbur viktimat nga Ransomware

ransomware

Viktimat e Ransomware kanë paguar më shumë se 25 milionë dollarë në shpërblesa gjatë dy viteve të fundit, sipas një studimi të paraqitur sot nga studiuesit në Google, Chainalysis, UC San Diego dhe NYU Tandon School of Engineering. Duke ndjekur ato pagesa përmes bllokadës dhe duke i krahasuar ato me mostrat e njohura, hulumtuesit ishin në gjendje të ndërtonin një tablo gjithëpërfshirëse të ekosistemit ransomware.

Ransomware është bërë një kërcënim pothuajse i pashmangshëm në vitet e fundit.

Studimi gjurmoi 34 familje të veçanta të ransomware, me disa tendosje të mëdha që sjellin pjesën më të madhe të fitimeve. Të dhënat tregojnë një lloj të ransomware të quajtur Locky si pacient zero për epideminë e fundit, duke nxitur një rritje të madhe të pagesave në fillim të vitit 2016. Në vitet që pasuan, programi do të sillte më shumë se 7 milionë dollarë në pagesa.

Të tjera lloje u kapën shpejt. Cerber dhe CryptXXX ndoqën një playbook të ngjashëm për të grumbulluar  6.9 milionë dollarë dhe  1.9 milionë dollarë respektivisht. Në çdo rast, numri reflekton pagesën e përgjithshme të viktimave dhe është e paqartë se sa nga paratë kanë përfunduar tek autorët origjinalë të ransomware.

Rate This Article:
No comments

leave a comment