Postimet
Të rejat më të fundit

Blog

NASA ndërton aplikacionin që do të ndihmojë të verbërit të përjetojnë eklipsin diellor

eklipsi diellor

Eklipsi i ditës së sotme, me siguri do të jetë një moment i paharrueshëm për të gjithë ata që do të kenë mundësi ta shohin. NASA ka krijuar një mundësi dhe për ata të cilët kushtet shëndetësorë nuk i lejojnë ta përjetojnë një eksperiencë të tillë.

Eclipse Soundscapes Project është aplikacioni i dizenjuar posacërisht për ata persona që janë të verbër ose kanë probleme me shikimin. Aplikacioni përfshin përshkrime në kohë reale të eklipsit apo dhe momente nga përjetimi i qënieve të ndryshme; si për shembull cicërimat e zogjve apo hungërimat e ujqërve në vende të ndryshme të botës.

Pjesa kryesore është dhe ‘rumple map’, një hartë e cila përdor ekranin me prekje dhe vibrimet si feedback për ti dhënë përdoresve aspekte fizike të eklipsit. Vibrimet do të kordinojnë me shkëlqimin e diellit.

Animated GIF  - Find & Share on GIPHY

Rate This Article:
No comments

leave a comment