Postimet
Të rejat më të fundit

Blog

Teleskopi Hubble kap fytyrën e qeshur në hapësirë

Teleskopi Hubble i NASA-s më në fund provon se kur i hedhim sytë në hapësirë, ndonjëherë galaktika na buzëqesh. Një imazh i postuar në faqen e NASA-s tregon një formacion galaktikash që duken si një fytyrë e qeshur. Fytyra e qeshur gjendet në grupin e galaksisë SDSS J0952+3434 dhe u kap nga kamera e teleskopit Hubble që ishte në kërkim të yjeve të sapolindur. Kamera me kapacitet të lartë ka një rezolucion të mahnitshëm që mund të gjejë rajone të formacioneve të yjeve duke i lejuar shkencëtarët e NASA-s t’i studiojnë më mirë.

Rate This Article:
No comments

leave a comment