Një rritje në Ruajtjen e Multi-Cloud, Llogarit, VDI

NetApp po punon shumë në një mjedis me të vërtetë konkurrues për të qenë jo vetëm një partner i ofruesit të reve, por për t’u integruar në Amazon Web Services, Microsoft Azure dhe Google Cloud”, thotë John Woodall, nënkryetar i inxhinierisë në perëndim në General Datatech, një partner i gjatë NetApp.

NetApp po vazhdon përpjekjen e saj për të qenë një pjesë kryesore e ekosistemit cloud me prezantimin e disa aplikacioneve të reja që synojnë thjeshtimin dhe automatizimin e lëvizjes dhe menaxhimit të të dhënave në një gamë të gjerë të mjediseve të klientëve, duke përfshirë desktopët virtualë. NetApp të hënën përdori ditën e hapjes së konferencës së saj virtuale NetApp Insight 2020 për të automatizuar ndarjen dinamike të hapësirës ruajtëse përmes reve publike, për të prezantuar një platformë të re për të përcaktuar hapësirën ruajtëse nëpër re të shumta publike dhe për të zbuluar teknologjinë për optimizimin e hapësirës ruajtëse posaçërisht për infrastrukturën e desktopit virtual. Për shkak të zhvillimit të tij organik dhe disa blerjeve kryesore të fundit, NetApp është në një hapësirë ​​unike me hapësirë ​​për ruajtjen e reve, tha Ronen Schwartz, nënkryetar i lartë dhe menaxher i përgjithshëm i vëllimeve të reve në shitësin e magazinimit me bazë në Sunnyvale, Calif.

Këto përfshijnë blerjet e NetApp në vitin 2020 të Spot, i cili në mënyrë dinamike cakton burimet e llogaritjes nga një re publike në një ngarkesë pune bazuar në shembujt e llogaritur me kosto më të ulët; CloudJumper, i cili në mënyrë dinamike cakton burimet e magazinimit në desktopët virtualë; dhe Talon, i cili centralizon të dhënat nga shumë zyra në cloud. “Ne i lejojmë përdoruesit të zgjedhin ruajtjen dhe të llogarisin burimet me burime Spot dhe desktop virtual në një mënyrë të thjeshtë, efikase, të gjitha të disponueshme përmes reve publike dhe partnerëve të NetApp,” tha Schwartz për CRN.

NetApp është duke prishur vazhdimisht vetveten, tha John Woodall, nënkryetar i inxhinierisë në perëndim në General Datatech, një ofrues zgjidhje me bazë në Dallas dhe partner i gjatë i kanalit NetApp. “NetApp ka investuar për vite në aftësinë për të vendosur të dhëna aty ku u përshtaten më mirë bizneseve të klientëve”, tha Woodall për CRN. “Dy gjëra janë të pashmangshme: rritja e vazhdueshme dhe adoptimi i resë, dhe rritja e vazhdueshme dhe adoptimi i kontejnerëve. NetApp po e vë veten në mes, duke siguruar shërbimet e ndërmarrjes dhe mbrojtjen e nevojshme kur është e nevojshme. Dhe NetApp po punon shumë në një mjedis vërtet konkurrues për të qenë jo vetëm një partner i ofruesve të reve, por për t’u integruar në Shërbimet e Ueb Amazon, Microsoft Azure dhe Google Cloud.”

Aftësia e NetApp për të përçarë vetveten po përshpejtohet, tha Brent Collins, menaxher i praktikës globale për infrastrukturën e qendrës së të dhënave në World Wide Technology, një ofrues i zgjidhjeve me bazë në St. Louis, Mo dhe partner i vjetër i kanalit NetApp.

“Më pëlqen sa agresivë ata janë duke prishur veten dhe duke lëvizur shpejt për të ndihmuar klientët kudo që janë me strategjinë e tyre të cloud”, tha Collins për CRN. “Ata po bëjnë gjërat e duhura që të jenë shumë të rëndësishme sot dhe në të ardhmen.”

Në konferencën NetApp Insight 2020, NetApp prezantoi teknologjinë pa hapësirë ​​ruajtëse për të shkuar me teknologjinë e saj pa server si një mënyrë për të jo vetëm të zgjedh llogaritjen por tani edhe hapësirën ruajtëse për të lëvizur në mënyrë dinamike atje ku i përshtatet më mirë nevojave të klientëve, tha Schwartz.

Ideja e “pa magazinim” është e ngjashme me idenë e “pa server”, tha Schwartz.

“Përdoruesit nuk duhet të kujdesen për atë që magazinimi përdoret për ngarkesat e tyre të punës”, tha ai. “Ne i optimizojmë të gjitha prapa skenave.”

Të përfshira në platformën e futur rishtas në Spot nga NetApp pa ruajtje janë një numër aplikacionesh, tha Schwartz. Dy prej tyre janë përqendruar në FinOps, ose operacione financiare, për të ulur kostot. Ato përfshijnë Cloud Analyzer for Azure, e cila ofron analizë të kostos dhe përdorimit të të gjitha vendosjeve në cloud për të ndihmuar në gjetjen e problemeve dhe rehabilitimit, dhe Spot Eco për Azure, i cili analizon përdorimin e llogaritjes së reve në Microsoft Azure.

Platforma gjithashtu përfshin Spot Storage, i cili siguron ruajtjen e vazhdueshme të burimeve cloud për të dhënat e kontejnerëve Kubernetes kudo në një grup dhe Ocean për Azure, i cili shton Azure Kubernetes Service (AKS) si Zgjidhja e preferuar e menaxhuar e Kubernetes për Azure, shumë e njëjtë me më parë bëri për EKS (Shërbimi Elastic Kubernetes Amazon) dhe GKE (Motor Kubernetes Google).

NetApp po integron gjithashtu Spot dhe Cloud Manager në mënyrë që bizneset të mund të hyjnë lehtë në Spot në mjediset e tyre Cloud Manager, tha Schwartz.

Teknologjia pa ruajtje e NetApp është e ngjashme me teknologjinë pa server që ofron përmes Spot, tha Woodall. “Re ka kohë që po flet llogarit pa server”, tha ai. “Cfare do te thote ajo? Ju e dini përfundimisht se në fund të lidhjes së rrjetit ka një server që fshihet. Theshtë e njëjta gjë me magazinimin dhe pa magazinim. Me funksionimin pa server, të dhënat automatikisht rriten dhe lëvizin. Storageless është e njëjta gjë. Kapaciteti, shkallëzimi dhe rritja janë dinamike. Klientët mund të shtojnë klasa të bazuara në politika. Thjesht nuk keni nevojë të shqetësoheni për infrastrukturën themelore. ”

NetApp të hënën gjithashtu tha se po zgjeron platformën e saj të centralizuar Cloud Manager për shikimin dhe menaxhimin e hapësirave dhe ruajtjen e reve për të ndërtuar një platformë autonome Vëllimi të Cloud. Kjo do të rezultojë në një platformë të vetme për të përcaktuar hapësirën ruajtëse në Azure, AWS, Google Cloud Platform (GCP) dhe infrastrukturat brenda, tha Schwartz.

“Kjo do t’i lejojë klientët të përcaktojnë gjëra të tilla si rezervimet, ndarjet, caching dhe kështu me radhë nëpër re,” tha ai. “Do të sigurojë një API të vetme për të lejuar përdoruesit të fillojnë shërbimet e ruajtjes në një mënyrë shumë të thjeshtë, të qëndrueshme në AWS, Azure dhe GCP.”

Më në fund, NetApp po prezanton gjithashtu Shërbimin e Menaxhimit të Virtual Desktop, ose VDMS, i cili është një ofertë e menaxhuar plotësisht për të optimizuar burimet për shërbimet e infrastrukturës desktop desktop, tha Schwartz.”Kjo do të lejojë sigurimin automatik të dhjetëra mijëra desktopëve virtualë, me hapësirën e nevojshme të hapësirës së optimizuar në minuta”, tha ai. “NetApp siguron efikasitetin për të trajtuar thjeshtësinë dhe koston.”

Një menaxher Cloud gjithnjë e më autonom, në bashkëpunim me Spot dhe VDMS, do të thotë që NetApp po ndërton një platformë të plotë cloud që optimizon llogaritjen, magazinimin dhe shërbimet desktop, tha Woodall.

“Bën një hap i madh përpara në një aeroplan të unifikuar të kontrollit për të unifikuar cloud dhe brenda”, tha ai.”Po bëhet një bazë e centralizuar e SaaS për të gjitha këto. Somethingshtë diçka që unë personalisht e kam pritur për një kohë të gjatë. ” Në përgjithësi, NetApp po zbulon disa teknologji shumë interesante, tha Collins. “Multi-cloud është qasja absolutisht e duhur për çdo teknologji të re që del në treg,” tha ai. “Si Cloud Manager ashtu edhe ofertat e reja pa hapësirë ​​të magazinimit të Spot për Kubernetes u japin klientëve më shumë fleksibilitet dhe u mundësojnë atyre të ofrojnë shërbime dhe aplikacione nëpër re të shumta, e cila është gjithë mirësi.”

 

Postime te ngjashme