Airbus teston ‘krahët e shqiponjës’ në Aeroplan

Për zhvillimin e ri të krahëve, prodhuesi evropian i avionëve merr hua nga natyra.

Në mënyrë që të arrijnë nga pika A në B në mënyrë sa më efikase në karburant dhe në këtë mënyrë sa më me kosto të jetë e mundur, prodhuesit e avionëve përpiqen të rrotullojnë të gjitha vidhat e mundshme të rregullimit. Me motorë më efikas, materiale të reja dhe dizajne të përmirësuara, Airbus dhe Boeing po përpiqen të tejkalojnë njëri -tjetrin.

Si pjesë e projektit ” Krahu i së nesërmes “, prodhuesi evropian i avionëve dëshiron të zhvillojë krahë të avancuar që, nga njëra anë, janë shumë më efikas dhe, nga ana tjetër, gjithashtu rrisin sigurinë e fluturimit.

Krahët e së nesërmes
Shqiponja, e cila mund të përshtatë formën dhe hapësirën e krahëve të saj me kushtet dhe situatatpërkatëse, shërben si model. Në këtë mënyrë, krahët e avionëve Airbus gjithashtu mund të kontrollohen në mënyrë aktive në të ardhmen.

Në përputhje me rrethanat, do të ishte e mundur që “krahët e së nesërmes” të kenë sensorë. Përveç kësaj, sipërfaqja e krahut duhet të jetë në gjendje të ndryshojë dhe përshtatet në mënyrë dinamike gjatë fluturimit, sipas Airbus në një deklaratë.

Postime te ngjashme