Facebook për të nxitur rritjen e përdoruesve po lejon që çdo përdorues të ketë 5 llogari.

Facebook për të nxitur rritjen e përdoruesve po lejon që çdo përdorues të ketë 5 llogari.

Mes rritjes së ngadaltë të përdoruesve dhe rritjes së konkurrencës nga rivalët, Meta po i lejon disa prej përdoruesve të saj të kenë profile të shumta në Facebook, duke u shkëputur nga kërkesa e “emrit të vërtetë” që ka pasur që nga fillimi i kompanisë.

Si pjesë e testit, Facebook do t’i lejojë përdoruesit të krijojnë deri në katër profile shtesë . Kjo i lejon ata të përshtatin përmbajtjen e tyre për marrëdhënie dhe interesa të ndryshme. Nëse përdoruesit duan një llogari në Facebook vetëm për kolegët e tyre dhe një tjetër për miqtë, dhe një llogari krejtësisht të re për ndjekjen e influencuesve dhe përmbajtjeve specifike, kjo do të ishte e mundur sipas sistemit të ri.

“Për të ndihmuar njerëzit të përshtatin përvojën e tyre bazuar në interesat dhe marrëdhëniet, ne po testojmë një mënyrë që njerëzit të kenë më shumë se një profil të lidhur me një llogari të vetme në Facebook”, tha një zëdhënës i kompanisë Meta në një deklaratë.

Në krye të llogarisë së tyre kryesore, përdoruesit do të jenë në gjendje të krijojnë llogari të reja. Kjo pa përdorur identitetin e tyre të vërtetë ose emrin e shfaqur. Ata mund të kalojnë pa probleme midis profileve me disa klikime

Të gjitha profilet në llogari do t’i nënshtrohen politikave të Facebook, të cilat ndalojnë keqinterpretimin dhe imitimin e figurave publike. Nëse një nga llogaritë shkel politikat e Facebook, të gjitha llogaritë e përdoruesve do të preken.

Rregullat e reja janë një ndryshim i madh nga politika e kahershme e Metës në Facebook. Përdoruesit përdorin identitetin e tyre të vërtetë për emrin e tyre të shfaqur. Kjo tregonë se sa larg është i gatshëm të shkojë Meta për të shmangur konkurrencën nga rivalët.

Konkurrentët si TikToki lejojnë përdoruesit të gjysmëanonimizojnë identitetin e tyre në platformat e tyre.

Muajt e fundit, Meta ka parë rrafshnaltën e fitimit dhe rritjen e përdoruesve. Kompania ka humbur rreth gjysmën e vlerës së saj të tregut vetëm këtë vit. Një prirje që u përkeqësua në shkurt pasi Meta raportoi se kishte humbur përdorues aktivë në Facebook . Dhe ndërsa TikTok rritet , ky trend vetëm mund të përkeqësohet.

Një nga rreziqet më të mëdha me të cilat përballet Meta është një “rënie e aktivitetit të përdoruesve nga konkurrenca si TikTok që ndikon në rritjen e të ardhurave”, thonë analistët e Bankës së Amerikës, Justin Post dhe Nitin Bansal

Ndërsa zemra e vërtetë e Metës tani duket se qëndron në krijimin e “metaverse” të saj të aktivizuar nga realiteti virtual, në vend të platformave të saj shumë të njohura të mediave sociale, ajo duhet të vazhdojë të sjellë fitime për të financuar këtë vizion. Një mënyrë që ajo shpreson ta bëjë këtë është duke fitimi i parave i Instagram Reels. Platforma e ndarjes së videove që prezantoi për herë të parë në vitin 2020 për të sfiduar dominimin e TikTok . Si TikTok ashtu edhe Reels Instagram ofrojnë video që lidhen me interesin e përdoruesve të mbledhura nga të dhënat.

Shefi i produkteve të Meta-s, Chris Cox, tha në një memo për stafin se Meta do të investonte shumë në rekomandimin e përmbajtjes të drejtuar nga A.I. dhe shtoi se angazhimi i përdoruesve në Reels mund të forcojë shpejt rezultatin, me reklamat në Reels që vijnë “sa më shpejt të jetë e mundur. .”

Shkurtimet

Por përdoruesit e rinj dhe “Instagram Reels” mund të mos mjaftojnë për perspektivën e turbullt të Metës. Meta gjithashtu njoftoi kohët e fundit masa për uljen e kostove dhe një ulje të madhe të punësimit pasi Mark Zuckerberg parashikon “rënies më të këqija që kemi parë në historinë e fundit” që do të vijnë në vitin e ardhshëm apo më shumë.

Në një seancë javore pyetjesh dhe përgjigjesh të punonjësve të dëgjuar nga Reuters, Zuckerberg gjithashtu i njoftoi stafit se kompania po linte disa pozicione vakante në kompani të paplotësuara dhe “duke rritur nxehtësinë” në menaxhimin e performancës për të hequr punonjësit që nuk janë në gjendje të përmbushin disa KPI.

Pavarësisht nga erërat e kundërta makroekonomike, disa analistë janë ende optimistë. Post dhe Bansal në Bank of America vënë në dukje se pavarësisht sfidave në gjysmën e dytë të vitit, ata ende parashikojnë që Meta të jetë një aksion kryesor i recesionit të internetit duke pasur parasysh pritjet e ulëta, marzhet e shëndetshme, fleksibilitetin e shpenzimeve dhe vlerësimin.

Postime te ngjashme