Manchester City po teston një shall që mund të gjurmojë emocionet e tifozëve

Manchester City po teston një shall që mund të gjurmojë emocionet e tifozëve

Klubi i futbollit anglez Manchester City po teston një shall të lidhur me sensorë. Ky shall mund të zbulojë emocionet e tifozëve në pika të ndryshme të ndeshjes.

Klubi i futbollit Manchester City i Anglisë ka bashkëpunuar me Cisco-n në testimin e një shalli të lidhur. Një “shami inteligjente” me sensorë që mund të gjurmojnë emocionet e tifozëve në pika të ndryshme gjatë një ndeshjeje.

(Regjistrohuni në buletinin tonë të Teknologjisë, Today’s Cache për njohuri mbi temat e reja në kryqëzimin e teknologjisë, biznesit dhe politikës. Klikoni këtu për t’u abonuar falas.)

“Scarf Connected na tregon se sa thellësisht ndikohen tifozët nga veprimi në fushë”. Kështu u shpreh Manchester City në faqen e tij zyrtare.

Shamia përmes sensorit të tij bio EmotiBit kap sinjale të ndryshme bio si rrahjet e zemrës, temperaturën e trupit dhe zgjimin emocional gjatë një ndeshjeje dhe na lejon të krijojmë një përvojë më të kuruar, të personalizuar në të ardhmen, shtoi klubi i futbollit.

Klubi anglez i futbollit ftoi gjashtë nga tifozët e tyre të përjetshëm për të marrë pjesë në një program pilot duke testuar inovacionin e ri dhe kapi mbi 120 momente me interes në 90 minutat e një ndeshjeje.

Ndjekja e emocioneve të fansave përmes pajisjeve IoT është bërë në të kaluarën.

Platformat si FanPlayIoT  në partneritet me Microsoft për të gjurmuar emocionet në kohë reale të tifozëve të sportit. Kjo përmes pajisjeve IoT dhe pajisjeve të veshjes.

Microsoft Dynamics 365 mundëson integrimin e platformës me rrjetet e mediave sociale.

Gjatë Premier League Indiane (IPL) 2020, platforma synonte të ofronte një përvojë angazhimi pa probleme për tifozët e Chennai Super Kings (CSK).

Postime te ngjashme