Microsoft prodhoi një mouse wireless nga plastika e ricikluar

Microsoft prodhoi një mouse wireless nga plastika e ricikluar

Microsoft ka prodhuar një mouse të quajtur Ocean Plastic Mouse, i cili, siç sugjeron emri i tij, është bërë prej plastike nga oqeani.

Streha, ose guaska e miut, në fakt është pjesërisht (20 për qind) e bërë nga mbeturinat plastike të ricikluara të mbledhura nga oqeani dhe ujërat e tjerë. Procesi i përpunimit prodhon një rrëshirë plastike, e cila përzihet me materiale të tjera, dhe nga kjo përzierje përfundimisht formohet një mi. Në prodhimin e tij, 20 për qind e materialit është plastikë e ricikluar.

Për më tepër, paketimi në të cilin vjen mouse është prej druri dhe kallam sheqeri dhe gjithashtu mund të riciklohet plotësisht dhe nuk përmban asnjë plastikë. Eshtë gjithashtu e mundur të dërgoni një mouse të vjetër në Microsoft për riciklim falas.

Mouse Ocean Plastic Mouse përmban tre butona, mbështet Bluetooth 4.0 dhe ka një rreze deri në 10 metra. Microsoft pretendon se mose do të punojë me një bateri AA deri në 12 muaj.

Shitjet e tij fillojnë më 5 tetor për 25 dollarë. 

Postime te ngjashme