NASA vendos mbulimin e nisjes për anijen kozmike Artemis Mega Moon Rocket

NASA vendos mbulimin e nisjes për anijen kozmike Artemis Mega Moon Rocket

NASA do të sigurojë mbulim të aktiviteteve para nisjes, nisjes dhe pas nisjes për Artemis I. Testi i parë i integruar i anijes Orion të NASA-s, raketës Space Launch System (SLS) dhe sistemeve tokësore në Qendrën Hapësinore Kennedy të agjencisë në Florida. Ky test i fluturimit pa ekuipazh rreth Hënës do të hapë rrugën për një test fluturimi me ekuipazh. Gjithashtu  dhe eksplorimin e ardhshëm të hënës njerëzore si pjesë e Artemis.

Raketa SLS synohet të lëshohet gjatë një dritareje dy-orëshe. Ajo hapet në orën 8:33 të mëngjesit EDT të hënën, 29 gusht, nga Launch Pad 39B në Kennedy.

Raketa dhe anija kozmike mbërritën në pikën e saj të nisjes të mërkurën pas gati 10 orësh ecjeje katër milje nga ndërtesa e montimit të automjeteve. Një transmetim i drejtpërdrejtë i raketës dhe anijes kozmike në pikën e lëshimit aktualisht është i disponueshëm në kanalin e NASA Kennedy në YouTube.

Mbulimi i drejtpërdrejtë i ngjarjeve do të transmetohet në Televizionin NASA , aplikacionin dhe faqen e internetit të agjencisë. Aty do të shfaqen ngjarjet para-lansuese duke filluar nga e hëna, 22 gusht. Numërimi mbrapsht i nisjes do të fillojë të shtunën, më 27 gusht, në orën 10:23.

Një transmetim i drejtpërdrejtë i lançimit do të përfshijë gjithashtu paraqitje të famshëm nga Jack Black, Chris Evans dhe Keke Palmer, si dhe një performancë speciale të “The Star-Spangled Banner” nga Josh Groban dhe Herbie Hancock. Ai gjithashtu do të shfaqë një performancë të “America the Beautiful” nga Orkestra e Filadelfias dhe violonçelisti Yo-Yo Ma, të drejtuar nga Yannick Nézet-Séguin.

I pari në një seri misionesh gjithnjë e më komplekse. Artemis I do të jetë një test fluturimi pa ekuipazh që do të sigurojë një bazë për të shtrirë praninë njerëzore në Hënë dhe më gjerë. Misioni do të demonstrojë performancën e raketës SLS. Ai do të testojë aftësitë e Orionit për rreth gjashtë javë. Nderkohë ai udhëton rreth 40,000 milje përtej Hënës dhe kthehet në Tokë.

Një numër i kufizuar ulësesh brenda auditorit në Kennedy do të jenë në dispozicion të gazetarëve në terren sipas parimit të parë, shërbimi i parë. Afati i fundit për akreditimin mediatik për pasqyrimin personal të këtij lansimi ka kaluar. Gazetarët shtesë që dëshirojnë të marrin pjesë mund të telefonojnë. Për të marrë pjesë me telefon, media duhet të përgjigjet jo më vonë se dy orë përpara fillimit të çdo informimi në: [email protected] Media dhe anëtarët e publikut gjithashtu mund të bëjnë pyetje në mediat sociale duke përdorur #Artemis. Vetëm audio e konferencave të shtypit do të kryhet në qarqet “V” të NASA-s. Ato mund të aksesohen duke thirrur 321-867-1220, -1240, -1260 ose -7135.

Politika e akreditimit të mediave të NASA-s për aktivitetet virtuale dhe në vend është e disponueshme në internet. Më shumë informacion në lidhje me akreditimin e mediave në Kennedy është në dispozicion duke dërguar email: [email protected]

Mbulimi i plotë i nisjes është si më poshtë. Të gjitha kohët janë lindore, të gjitha ngjarjet do të transmetohen drejtpërdrejt në NASA TV dhe informacioni mund të ndryshojë. Ndiqni blogun Artemis të NASA-s për përditësime.

Postime te ngjashme