Njihuni me teknologjinë në syzet AR

Njihuni me teknologjinë në syzet AR

Syzet e reja po shfaqin gjeneratën e dytë të teknologjisë së saj “Z-Lens 2D Waveguide”. Kjo duke përgjysmuar madhësinë dhe peshën e teknologjisë së nevojshme për të bërë AR të lulëzojë.

“Në mënyrë që syzet AR të depërtojnë në tregun e konsumit në një mënyrë kuptimplotë, ato duhet të jenë mbresëlënëse si nga ana funksionale ashtu edhe nga ana estetike. Me Z-Lens, ne po harmonizojmë formën dhe funksionin. Kjo duke eliminuar barrierat e hyrjes për industrinë dhe duke hapur rrugën për adoptim të gjerë nga konsumatorët. “Futja e teknologjisë së valëve reflektuese Maximus 2D dy vjet më parë nga ne, ishte vetëm fillimi,” ka thënë Ari Grobman, CEO i Lumus.

Lentet përfshijnë një rezolucion 2Kx2K. Ato kanë ngjyra të gjalla dhe një xham të ngritur që mund të shihet edhe në mes të ditës. Teknologjia funksionon duke përdorur të ashtuquajturat “valë përcjellëse reflektuese”. Ato ndihmojnë projektuesit e vegjël të mbajtur në kornizën e syzeve të projektohen në brendësi të thjerrëzave gjysmë të tejdukshme.

Kjo do të thotë që syzet mund të përdoren si syze të rregullta. Ndërkohë që mund të përdoren edhe si sipërfaqe projektuese. Avantazhi tjetër është se ka rrjedhje minimale të dritës.  Kështu që është praktikisht e pamundur të shihet nga përpara se përdoruesi po merr informacione të transmetuara në vrimat e syve të tij.

Postime te ngjashme