Pesë mënyra për të përdorur Inteligjencën Artificiale për të përmirësuar përvojën tuaj të shërbimit ndaj klientit

Pesë mënyra për të përdorur Inteligjencën Artificiale për të përmirësuar përvojën tuaj të shërbimit ndaj klientit

Ndërsa lëvizim drejt një bote dixhitale, marrëdhënia midis bizneseve dhe klientëve ka ndryshuar gjatë viteve të fundit. Me pritjet e klientëve më të larta se kurrë, kompanitë duhet të gjejnë mënyra të reja për të bashkëvepruar me ta dhe për të përmirësuar proceset e tyre dhe efikasitetin dhe cilësinë e shërbimeve. Në këtë kontekst disa organizata kanë filluar të hipin në trenin e Inteligjencës Artificiale për të rritur shërbimin e tyre ndaj klientëve me përvoja më të zgjuara dhe automatizimin e procesit.

 

Inteligjenca artificiale jo vetëm që mund të ndihmojë kompanitë të përshpejtojnë zhvillimin e aplikacioneve, por gjithashtu u lejon përdoruesve të fundit të ndërveprojnë me aplikacionet me lehtësi më të madhe.

Rastet e përdorimit të AI për të përmirësuar shërbimin tuaj ndaj klientit

Tani, nëse po kërkoni të investoni në zgjidhje inteligjente artificiale, por nuk dini nga të filloni, le të hedhim një vështrim në disa nga rastet më të zakonshme të përdorimit, kur organizatat po përdorin Inteligjencën Artificiale për të përmirësuar shërbimin e tyre ndaj klientit.

 

1.Chatbots

Chatbots janë një mënyrë e shkëlqyeshme për të siguruar një angazhim të lumtur që përshtatet me oraret e zënë të klientit tuaj dhe një nga rastet më të zakonshme të përdorimit të IA në shërbimin e klientit. Me chatbots, ju mund të:

 

Shkallëzoni linjën e parë të mbështetjes: në vend që individët t’i përgjigjen nevojave shumë specifike, kompanitë po përdorin chat-robot me teknologji IA për t’iu përgjigjur pyetjeve më të zakonshme të përdoruesve dhe, në këtë mënyrë, ulin trafikun në kanalet e tjera të mbështetjes.

Angazhohuni me klientët: klientët duan përvoja intuitive dhe të menjëhershme; ata nuk duan të plotësojnë një formular për të vendosur një kërkesë kur kërkojnë informacion të thjeshtë. Me chatbots, ju mund t’u jepni klientëve tuaj reagime në një stil shumë bisedor.

Mbështetni punonjësit: shumë informacione që ju nevojiten punonjësve tuaj për të bërë punën e tyre mund të ruhen në bazat e njohurive ose formatet e pyetjeve dhe përgjigjeve. Chatbots mund t’i ndihmojë ata të shpërndajnë atë informacion shumë më me efektshmëri duke pasur një ndërfaqe ku ata thjesht mund të kërkojnë dhe të pyesin në një mënyrë natyrale.

Softueri popullor chatbot përfshin Drift dhe Intercom, por, në ditët e sotme, platformat moderne të zhvillimit të aplikacioneve gjithashtu ju japin mjetet për të ndërtuar shpejt shërbimet tuaja chatbot të personalizuara plotësisht për nevojat e biznesit tuaj. Një shembull i kësaj është CredAbility që vendosi të përdorë një aplikacion modern për të krijuar chat-robot me zhvillim të shpejtë që punojnë si asistentë financiarë personalë për të ndihmuar përdoruesit të krijojnë plane individuale të veprimit për të arritur qëllime si përmirësimi i rezultatit të tyre të kreditit ose ngjitja në shkallët e pronës.

 

2.Analiza e gjuhës

Mjetet e analizës së gjuhës u mundësojnë bashkëpunëtorëve të nxjerrin informacione kyçe nga reagimet e klientëve dhe, bazuar në këtë, të përshtatin komunikimin e tyre.

 

Analiza e gjuhës është një aset i shkëlqyeshëm për të përmirësuar përvojën tuaj në qendrën e thirrjeve. Me anë të tij, agjentët tuaj mund të zbulojnë nëse klienti me të cilin po flasin është i lumtur apo i pakënaqur dhe të rregullojë tonin dhe veprimet e tij në përputhje me rrethanat.

 

Një shembull i shkëlqyeshëm i analizës së gjuhës është Behavioral and Emotional Analytics Tool (BEAT), një aplikacion i zhvilluar nga Deloitte për një institucion të madh të shërbimeve financiare. BEAT dëgjon telefonatat që agjentët kanë me klientët dhe transkripton fjalët dhe ndjenjat se si ndodh biseda për të përcaktuar nëse ai klient dukej se ishte i prekshëm dhe rrezikonte të dilte nga një rezultat i keq.

 

3.Zbulimi i objektit

Zgjidhjet për zbulimin e objekteve ju lejojnë të automatizoni detyrat në lidhje me njohjen e imazhit. Nëse jeni përdorues i Revolut, mund ta keni provuar këtë rast përdorimi.

 

Mendoni për një institucion bankar ose sigurimi që dëshiron të përshpejtojë dhe përmirësojë përvojën e bordit të klientëve të rinj. Me zbulimin e objektit, klientët tuaj thjesht mund të ngarkojnë një fotografi të ID-së së tyre, të bëjnë një selfie dhe pastaj automatikisht të përputhen me fytyrën në ID me selfie dhe të vërtetojnë identifikimin e klientit, duke zëvendësuar të gjithë procesin e rëndë për ta bërë atë personalisht.

 

Kjo do t’ju kursejë shumë kohë dhe do të sigurojë një përvojë shumë më të mirë për klientin tuaj.

 

4.Njohja optike e karakterit (OCR)

Njohja optike e karakterit përdoret zakonisht në automatizimin e përpunimit të dokumenteve.

 

Me OCR, ju mund të trajnoni sistemet tuaja të lexojnë një dokument, si një faturë ose një porosi, të nxjerrin informacione përkatëse dhe të mbushin automatikisht fushat e duhura në sistemin tuaj. Në këtë mënyrë, ju jeni në gjendje të përpunoni dokumente në një mënyrë më dixhitale dhe efikase, për të mbështetur rikuperimin më të shpejtë dhe më të saktë të informacionit nga dokumentet e letrës.

 

5.Modelet e të mësuarit makinerik

Ju mund të trajnoni modele të të mësuarit makinerik dhe t’i integroni ato në aplikacionet tuaja për të zhvilluar evolucione parashikuese që do t’ju ndihmojnë të merrni vendime më të mira në biznes.

Klientët sot janë më kërkues se kurrë. Ata presin përvoja të qeta dhe pa mundim që rivalizojnë përvojën më të mirë që kanë pasur ndonjëherë. Dhe inteligjenca artificiale mund të luajë një rol vendimtar në këtë ekuacion duke përmirësuar efikasitetin e proceseve dhe shërbimeve tuaja të ofruara.

Postime te ngjashme