Roboti AEO - i krijuar për të patrulluar dhe dezinfektuar spitalet

Roboti AEO – i krijuar për të patrulluar dhe dezinfektuar spitalet

Kujt nuk i pëlqen një histori e mirë e suksesit CES? Një robot i krijuar për të patrulluar dhe dezinfektuar spitalet.

Për Aeolus Robotics, ishte shfaqja e vitit 2018 ku gjërat morën rrjedhë me të vërtetë. Ekspozimi në këtë shfaqje tërhoqi interesin nga njerëzit që kërkonin një zgjidhje për të ndihmuar në spitale, shtëpi pleqsh dhe shkolla.

Në veçanti, Japonia u mor me produktin – robotët e kujdesit për të moshuarit. Në fund të fundit, kanë qenë një industri në lulëzim për disa kohë, për shkak të popullsisë së saj të plakur.

AEO ka navigim autonom, duke përdorur një sërë kamerash dhe sensorë IR në bazën e tij. Ai mund të lëvizë nëpër një hapësirë, të përdorë krahun e tij të djathtë të manovrueshëm për të hapur dyert dhe për të hipur në ashensorë, ndërsa dezinfekton sipërfaqet duke përdorur dritën UV në të majtë. Mund të përdoret për patrullim, siguri dhe shpërndarjen e ushqimeve. Roboti gjithashtu mund të përdoret nga distanca kur është e nevojshme, megjithëse firma thotë se pak raste kërkojnë atë nivel kontrolli.

Roboti është aktualisht i disponueshëm nëpërmjet një modeli të abonimit RaaS (robotika si shërbim). Aktualisht, Japonia është tregu i vetëm ku roboti përdoret realisht. Megjithatë firma po kërkon në mënyrë aktive më shumë klientë në më shumë tregje. Ndoshta CES 2022 do t’a bëjë këtë.

Postime te ngjashme