Roboti i shahut kap dhe thyen gishtin e djalit shtatëvjeçar

Roboti i shahut kap dhe thyen gishtin e djalit shtatëvjeçar

Roboti që luan shah, i dërguar në një turne shahu në Rusi, theu gishtin e kundërshtarit të fëmijës së tij. Këto momente janë kapur edhe në kamera.

 

Me zhvillimin e inteligjencës artificiale dhe robotëve dita ditës, këta robotë janë përdorur në fusha të ndryshme. Një nga këto fusha janë turnet e shahut. Inteligjenca artificiale blu e thellë dhe robotët e shahut si këta tërheqin vëmendjen e të rriturve dhe fëmijëve. Në Rusi, u vendos që të përdoret një robot për të rritur interesin e fëmijëve në një turne shahu. Rezultati është mjaft traumatik që ndodhi.

 

mbajtur midis 13-21 korrikut Në turneun e shahut të hapur në Moskë Ngjarja e gjallë u zhvillua më 19 korrik. Sipas prodhuesve të robotit, për shkak të një aksidenti, roboti i shahut në zonën e turneut kapi gishtin e një fëmije dhe e theu atë.

Roboti theu gishtin e një fëmije

Thuhet se quhej Christopher djali 7 vjeç Ai konkurroi në kategorinë nën 9 vjeç. Sipas Sergey Smagin, Zëvendës President i Federatës Ruse të Shahut, djali lëvizi përpara se roboti të mund të përfundonte lëvizjen e tij. Ndërkohë, roboti që bëri një lëvizje kapi gishtin e Christopher-it në vend të gurit, duke bërë që gishti i vogëlushit të thyhej. Autoritetet ndërhynë disa sekonda pasi gishti i fëmijës ishte thyer dhe fikur robotin. Nga ana tjetër zyrtarët kanë deklaruar se ky robot në fakt është me qira dhe nuk kanë pasur asnjë aksident deri më tani.

Postime te ngjashme