Shikoni fillimisht The Line, projektin futurist të qytetit me një dizajn që do t’ju lërë pa fjalë

A mund ta imagjinoni një qytet 170 kilometra të gjatë dhe vetëm 200 metra të gjerë? Ky është projekti The Line, një model qyteti që synon të shkëputet nga arkitektura konvencionale në Arabinë Saudite.

Arkitektura e qyteteve ka ndryshuar ndërsa nevojat e njerëzve kanë evoluar. A është i nevojshëm një qytet me shumë kilometra në të gjithë territorin? E vërteta është se Arabia Saudite beson se kjo nuk është e nevojshme. Për këtë arsye, ai ka krijuar një projekt futuristik të qytetit të quajtur The Line. Në Urban Tecno ju treguam disa javë më parë një ide të përgjithshme për këtë qytet kurioz që synohet të ndërtohet në të ardhmen. Tani dihen më shumë detaje rreth projektit final.

Objektivi kryesor i Linjës është të zërë sa më pak gjerësi të jetë e mundur. Ky qytet do të krijohet bazuar në një linjë hekurudhore me shpejtësi të lartë që mund të mbulojë distanca në një periudhë të shkurtër kohore. Përkundrazi, gjatësia nuk duket se mund të jetë problem, pasi pritet të jetë 170 kilometra. Cila është kjo vepër faraonike që mund të përfundojë brenda pak vitesh? Mohammed bin Salman, trashëgimtari i Arabisë Saudite, ka zbuluar detaje të reja rreth enklavës.

Linja është një projekt qyteti me një gjatësi totale prej 170 kilometrash dhe vetëm 200 metra të gjerë Pacot

Le të shohim, pra, çfarë dihet për një nga projektet më interesante në skenën e ndërtimit në shkallë të gjerë, pse ndodhemi përpara një propozimi që mund të shënojë të ardhmen e qëndrueshmërisë në zonën urbane dhe, natyrisht, në çfarë mase kjo modeli i biznesit aktualisht është i zbatueshëm me teknologjinë në dispozicion.

Linja, projekti i qëndrueshëm i qytetit pa makina dhe me 170 km gjatësi

Duke marrë parasysh gjatësinë e pritshme dhe sigurisht faktin që vështirë se do të ketë gjerësi, gjithçka duket se qarkullon rreth linjës hekurudhore të shpejtësisë së lartë që do të ndërtohet. Sipas informacioneve të Engadget, treni pritet të kalojë të gjithë hapësirën në dispozicion për vetëm 20 minuta. Në mënyrë të ngjashme, pritet që të gjitha shërbimet të jenë në dispozicion të banorëve në një hapësirë ​​shumë të shkurtër kohore. Tani, a është e mundur të garantohet zhvendosja për një popullsi totale të pritshme prej rreth 9 milion njerëz?

Objektivi kryesor i Linjës është të lërë mënjanë lëvizshmërinë private konvencionale. Për këtë arsye nuk do të lejohet qarkullimi i makinave. Ajo që dihet është se së shpejti qyteti do të rritet vertikalisht. Ndaj objektet kryesore do të strehojnë të gjitha llojet e shërbimeve për mbulimin e garancisë së shërbimeve minimale. Është një bast, objektivi kryesor i të cilit është të ketë gjithçka të nevojshme për të qenë në gjendje të jetojmë në paqe pa probleme ndotjeje.

Siç mund të pritej, plani i energjisë do të jetë i një rëndësie jetike. Pritet që energjia elektrike të merret vetëm përmes burimeve të rinovueshme të energjisë. Kjo është, pa dyshim, një nga kërkesat kryesore të projektit që po zhvillohet, pasi jemi përballë, ndoshta, qytetit të ardhshëm më konkurrues në botë në këtë aspekt.

Qyteti do të ketë një gjerësi totale deri në 200 metra, një çështje që është kthyer në një nga çështjet kryesore të diskutueshme. Si t’i bashkoni të gjitha shërbimet në një hapësirë ​​kaq të vogël? Çelësi qëndron në disponueshmërinë e mjeteve publike të transportit shumë efikas. Në mënyrë të ngjashme, ndërtesa kryesore në dispozicion do të kishte një lartësi deri në 500 metra e cila do të garantonte ofertën e zgjidhjeve të shumta për shkak të hapësirës që do të zinte.

Është e rëndësishme të theksohet se ky projekt është, ndoshta, xhevahiri i konceptimit të Neom, një model që do të kishte një buxhet deri në 500 miliardë dollarë. Siç mund ta shihni, mundësitë me një vëllim të tillë financimi janë të shumëfishta.

Postime te ngjashme