Shumë pranë ekraneve me prekje të Macbook

Shumë pranë ekraneve me prekje të Macbook

Pas vitesh mohimesh dhe kundërshtimesh, Apple më në fund mund të jetë gati për të sjellë ekranet me prekje në MacBooks. Sipas Bloomberg, Apple është duke punuar në mënyrë aktive në këtë projekt dhe mund të shkëputet nga qasja e saj e gjatë e dizajnimit të një sistemi tradicional desktop pa një ekran me prekje.

Apple mund të lançojë MacBook me ekrane me prekje deri në vitin 2025 si pjesë e një linje të re MacBook Pro. Ky rinovim i linjës mund të shohë gjithashtu kompaninë të kalojë nga ekranet LCD në OLED për modelet Pro 14-inç dhe 16-inç.

Drejtuesit e Apple kanë mbajtur prej kohësh qëndrimin se MacBook-ët nuk kanë nevojë të kenë një ekran me prekje. Në vend të kësaj, për vite me radhë ata kanë ftuar njerëzit të provojnë një iPad nëse duan një pajisje të madhe kompjuterike me një ekran me prekje. Gjëja më e afërt që Apple ka arritur ndonjëherë për të sjellë një ekran me prekje në një Mac ishte shtimi i TouchBar-it në tastierë – i cili dalëngadalë po largohet – në MacBook Pro.

Aplikacionet iOS në MacBook mund të funksionojnë më mirë nëse Apple vendos të vazhdojë me këtë plan. Kompania prezantoi për herë të parë Project Catalyst në vitin 2020 për të sjellë aplikacionet iOS në sistemet e desktopit.

Prodhuesi i iPhone është duke ecur në një linjë të ndërlikuar. Ai i ka bërë iPad-ët e tij më të fuqishëm vitet e fundit. Kjo duke u dhënë atyre procesorë të klasës së desktopit dhe tastierë shtesë të mirë, dhe duke shtuar veçori desktopi në iPadOS. Pra, për të shitur iPad dhe MacBook me ekran me prekje, Apple do të duhet të bëjë një diferencim midis këtyre dy formacioneve.

Postime te ngjashme