WhatsApp po punon për t'ju lejuar të shtoni një mesazh zanor në statusin tuaj

WhatsApp po punon për t’ju lejuar të shtoni një mesazh zanor në statusin tuaj

Së shpejti do të jeni në gjendje t’i drejtoni të gjitha kontaktet tuaja menjëherë në vend që të zgjidhni vetëm miq

Koncepti i postimit të “historive” kalimtare – postime me foto/video/tekst që zhduken automatikisht pas një dite – u krijua nga Snapchat. Përpara se të kopjohej përfundimisht nga Instagram dhe më pas nga çdo aplikacion i imagjinueshëm i disponueshëm. Meta, në veçanti, e bëri të qartë që jo vetëm të shtonte Stories në Instagram dhe Facebook, por edhe në WhatsApp. Aty ku ne marrim diçka shumë të ngjashme në formën e përditësimeve të “statusit” të atij aplikacioni. Aktualisht, mund të postoni foto, video, GIF dhe mesazhe me tekst në statusin tuaj. Së shpejti mund të keni akses në një opsion krejtësisht të ri: mesazhet zanore.

WhatsApp duket se po punon në opsionin për t’i lejuar përdoruesit të regjistrojnë dhe ngarkojnë mesazhe zanore në statusin e tyre WhatsApp. Kjo sipas provave të zbuluara nga WABetaInfo. Aplikacioni do t’ju lejojë të regjistroni një mesazh zanor ashtu si mundeni aktualisht brenda një bisede. Kjo mund të përfshijë gjithashtu ngarkimin e skedarëve audio ekzistues, por ne nuk kemi parë ende ndonjë provë për këtë. Regjistrimet zanore në përditësimet e statusit do të ndahen me kontaktet tuaja në WhatsApp. Kjo duke përdorur të njëjtat cilësime të privatësisë që përdorni për fotot dhe videot, dhe ashtu si ato, mesazhet zanore gjithashtu do të jenë të koduara nga skaji në skaj

WhatsApp nuk është i vetmi aplikacion që luan me postimet zanore. Twitter ka kohë që po teston opsionin për të postuar cicërima zanore në iOS për disa kohë. Por kjo veçori nuk është arritur ende për të gjithë. Në rastin e WhatsApp, megjithatë, ndihet më shumë si një zgjatje e natyrshme e opsionit të statusit. Aplikacioni tashmë mbështet mesazhet zanore dhe e ka bërë këtë për disa vite, kështu që pse të mos lejojmë që njerëzit t’i postojnë ato gjithashtu në statusin e tyre?

Fatkeqësisht, nëse doni të regjistroni një sharje 4-minutëshe dhe ta postoni atë në statusin tuaj, kjo veçori është ende në zhvillim, dhe nuk është aspak e përdorshme ende – as për testuesit beta. Gjithsesi ka të ngjarë të arrijë së pari për ata që janë në beta të aplikacionit.

Postime te ngjashme