World View dhe balonat stratosferike. World View me bazë në Tucson, Arizona thotë se balonat e saj stratosferike me sensorë në

World View dhe balonat stratosferike

World View me bazë në Tucson, Arizona thotë se balonat e saj stratosferike me sensorë në distancë ofrojnë përfitime specifike në krahasim me satelitët tradicionalë. Sistemet e balonave me sensorë të largët të kompanisë – të cilat ajo i quan Stratollites – mund të fluturojnë në lartësi deri në 29 kilometra (95,000 këmbë). World View thotë se ato përfundimisht mund t’i shërbejnë vertikaleve nga mbrojtja në bujqësi.

Ky nuk është i vetmi rast i përdorimit të balonave, siç e sheh World View. Në vitin 2021, kompania gjithashtu njoftoi synimin e saj për të nisur një biznes turistik duke përdorur balonat. Më shumë se 1200 njerëz kanë rezervuar vendin e tyre në radhë për një fluturim me balonë stratosferike. Çdo udhëtim do të zgjasë nga 6 deri në 8 orë.

World View ka mbledhur 48.9 milionë dollarë deri më sot, me mbylljen e raundit të fundit të financimit në 2018. Nëntorin e kaluar, kompania njoftoi një partneritet me Sierra Nevada Corp; për të operuar së bashku balonat për inteligjencën e mbrojtjes, vëzhgimin dhe zbulimin. Në të njëjtin muaj, World View njoftoi një marrëveshje të veçantë me kompaninë e monitorimit të atmosferës Scepter Inc. për të matur nivelet e metanit në pellgun Permian të Teksasit.

Postime te ngjashme