iPhone

4 arsye befasuese pse duhet të blini një iPhone në vend të Android

Ne kemi dëgjuar të njëjtat argumente nga besnikët Android për aq kohë sa ato janë bërë mençuri e pranuar. Nëse doni një telefon të lirë, keni nevojë për një Android. Nëse dëshironi të bëni një telefon personalisht tuajin, keni nevojë për Android. Nëse doni tiparet më të lezetshme, keni nevojë për Android.

Vëme në dyshim këto shtylla të argumentit pro-Android. Po sikur një iPhone të kushtojë më pak se një Android? Po sikur personalizimi të jetë i mundur edhe në iPhone? E, sikur të gjithë se bravimi i pajisjeve Android është thjesht ajër i nxehtë?

IPhone është një pajisje më e mirë buxhetore

Me iPhone, do të trajtoheni madje si një klient i anijeve. Do të merrni të njëjtat azhurnime të softuerit si telefonat e markave të reja, do të keni akses në mbështetjen e Apple dhe Apple Store Genii dhe do të trajtoheni në një univers çështjesh dhe aksesorësh.

Me një Android të lirë si Motorola Moto G Power, do të merrni disa azhurnime të paparashikueshme, mbështetje telefonike dhe disa raste janë në dispozicion. Në fund të fundit? Do të keni një përvojë më të mirë nëse blini pajisjen e Apple.

IPhone ofron më shumë zgjedhje në harduerë

IPhonedo iPhone është bërë nga Apple. Nëse doni një Android, megjithatë, ju duhet të zgjidhni një larmi të jashtëzakonshme. Pronarët e Android duan të flasin për opsionet e ndryshme të harduerit. Lista e gjatë e opsioneve gjoja do të thotë që gjithmonë mund të gjeni një telefon për nevojat tuaja. Përveç se nuk është më e vërtetë.

Telefonat duhet të jenë rezistent ndaj ujit.  Kjo do të thotë një dizajn i hollë dhe i mbyllur me pak porte ose vula. Blerësit dëshirojnë një ekran të madh, dhe stilistikisht preferojnë kur bezeli i dobët është aq i zi sa një ekran joaktiv. Kështu, të gjithë telefonët janë një pllakë e zezë në pjesën e përparme. Nëse jeni të mençur, një rast po bllokon pamjen tuaj të pasme.

Ju mund ta rregulloni iPhone (mjaftueshëm)

Përdoruesit e Android e duan personalizimin dhe zakonisht është arsyeja e parë pse thonë se pronarët e iPhone duhet të kalojnë. Në Android mund të shtoni pajisje shtesë në ekranin tuaj bazë, mund të vendosni ikona të aplikacionit aty ku ju pëlqen, dhe mund të shkulni dhe rregulloni pamjen e ndërfaqes në mënyra të panumërta. Ju madje mund të ngarkoni një lëkurë krejtësisht të re për të ndryshuar plotësisht mënyrën se si duket dhe sillet telefoni juaj.

Problemi është se personalizimi shton më shumë kompleksitet sesa vlera, dhe jo vetëm për përdoruesit. Secili prodhues përdor versionin e vet të personalizuar të Android. Kjo do të thotë se çdo azhurnim i softuerit duhet të kalojë dy ose më shumë nivele zhvillimi. Së pari në Google, pastaj në Samsung, ose Huawei, ose Motorola.

Performanca e iPhone është e jashtëzakonshme

IPhone i parë nuk përfshin rrjetëzim GPS ose 3G, i cili ishte standard për të gjithë smartphone të tjerë të flamurit. Kjo vendosi një tregim që vazhdon edhe sot. Telefonat Android kanë një reputacion për të qenë më eksperimentalë, duke provuar dizajne të reja dhe karakteristika të reja vite përpara se Apple të vërë re.

Prodhuesit e telefonave Android gjithashtu dëshirojnë të mburren me pajisjet. Qualcomm hedh një parti kur fillon një procesor të ri celular, një pjesë të pajisjeve që asnjë konsumator nuk do ta shohë kurrë. Prodhuesit Android e rritin RAM-in në nivelet e laptopit ndërsa Apple asnjëherë nuk ka zbuluar publikisht se sa RAM është brenda një iPhone. Ditto baterinë, pasi të tjerët mburren për sa mAh arrijnë, ndërsa Apple qëndron i qetë duke mbajtur fronin.

Postime te ngjashme