Rrjetet sociale të ekspozuara ndaj sulmeve

Rrjedhja masive e fundit tregoi se rreth 235 milionë përdorues të Instagram, TikTok dhe YouTube tani janë të ekspozuar ndaj sulmeve me qëllim të keq. Të dhënat e dala u ndanë në disa grupe. Dy grupet më të mëdha, secili që përmban informacione për më pak se 100 milionë përdorues, u mblodhën nga përdoruesit e Instagramit. Grupi i tretë i të dhënave është rreth 42 milionë përdorues të TikTok. Grupi më i vogël është rreth pak më pak se katër […]

Llogaritë e dyshimta i nënshtrohen një ekzaminimi më të detajuar nëpërmjet ID-së

Shumica e përdoruesve nuk preken. Instagram dëshiron të kryejë kontrolle të identitetit në të ardhmen. Me këtë, rrjeti social dëshiron të sigurojë që përdoruesit të jenë njerëz dhe jo ‘robotë’. “Ne duam që përmbajtja që shihni në Instagram të jetë autentike dhe nga njerëz të vërtetë – jo nga ‘robotë’ ose njerëz që duan të mashtrojnë të tjerët”, shkruan Instagram në blogun zyrtar. Vetëm llogaritë “me sjellje të dyshimta” janë në shënjestër më të madhe. Prandaj, shumica e përdoruesve nuk preken […]

Rreziku nga përdorimi i WiFi-ve publike

Kushdo që lidhet me një WiFi publike, duhet t’i kushtojë vëmendje disa pikave në interes të sigurisë. Ju jeni në lëvizje dhe doni të bëni disa gjëra shpejt në internet. Por lidhja e internetit me celular në telefonin tuaj është e dobët. Prandaj, para se të përdorni një lidhje të tillë në internet, duhet të merrni parasysh disa pika. Rrjete të shumta publike WiFi janë në thelb të pasigurta dhe për këtë arsye duhet të përdoren me kujdes. Kushdo që […]

Sulmi ndaj iphone mund të kryhet edhe nëpërmjet e-mailit

Një defekt në sistemin operativ celular të Apple mund të ketë bërë që miliona përdorues të iPhone dhe iPad të preken nga hakerat. Hulumtimi i publikuar nga ZecOps, një firmë e sigurisë celulare, tha që një virus në aplikacionin Mail i bëri pajisjet të ndjeshme ndaj sulmeve të sofistikuara. Firma tha se kishte “besim të lartë” që virusi është përdorur për të shfrytëzuar të paktën gjashtë viktima të profilit të lartë. ZecOps e raportoi gabimin e bërë në Apple në […]

Shikoni përdoruesit e Apple

Aplikacioni i paracaktuar i postës i parainstaluar në miliona iPhone dhe iPad është gjetur i prekshëm. Ndaj dy të metave kritike që sulmuesit po i shfrytëzojnë në natyrë. Të paktën, nga dy vitet e fundit për të spiunuar viktimat e profilit të lartë. Të metat përfundimisht mund t’i lejojnë hakerët e largët të marrin ne fshehtësi kontrollin e plotë mbi pajisjet Apple. Vetëm duke dërguar një email tek çdo individ në shënjestër me llogarinë e tij të postës elektronike të […]

Tani mund të kontrolloni nëse ISP-ja juaj përdor masa themelore të sigurisë

Per me shume se një orë në fillim të muajit Prill, faqet kryesore si Google dhe Facebook u përhapën për një numër të madh njerëzish. Fajtori nuk ishte një hile apo një e metë. Kishte probleme me standardin e kursit të të dhënave në internet të njohur si Protokolli i Kufiri. I cili kishte lejuar që sasi të konsiderueshme të trafikut në internet të merrnin një shmangie të papritur përmes një telekomi rus. Ndërprerjet e BGP ndodhin shpesh, përgjithësisht rastësisht. […]

Si njerëzit reagojnë ndaj lajmeve të rreme në internet

Hulumtimi i ri zbulon se “lajmet e rreme” frymëzojnë konsumatorët të kërkojnë veprime korrigjuese nga kompanitë.  Edhe nëse kompania është viktimë e lajmeve të rreme. Studimi mbështet gjithashtu idenë që shumica e njerëzve mendojnë se janë më të mirë në zbulimin e lajmeve të rrem sesa njerëzit e tjerë.  Zbuloi se lajmet e rreme rrisin thirrjet për përmirësimin e leximit të mediave dixhitale. Ideja se unë jam më pak i ndikuar nga lajmet e rreme se sa ju jeni. Ky […]

Sa e rrezikuar është makina juaj ndaj sulmeve në internet?

Shfaqja e automjeteve të zgjuara ka hapur derën e mundësive të pakufishme për teknologji dhe inovacion por edhe për kërcënime përtej veturës. Hulumtimi i ri nga Universiteti Shtetëror i Michigan është i pari që zbaton teorinë e drejtësisë penale. Për automjetet inteligjente, duke zbuluar çarje në sistemin aktual që çon në rreziqe të mundshme në internet. Siguria në internet e automjeteve është një fushë që ne nuk e kuptojmë mirë në shkencat sociale. Ndërsa ekzistojnë grupe shkencëtarësh dhe inxhinierësh të […]

Si të sigurojmë mbrojtjen e Mainframes

Mainframes janë themeli për shumë sisteme kritike, nga bazat e të dhënave bankare deri te sistemet komunale për qeveritë lokale. Është vlerësuar se 70% e kompanive Fortune 500 kanë linja kryesore në infrastrukturën e tyre. Ky hardëer mban shumë të dhëna të ndjeshme, gjë që e vendos atë në një pozitë të prekshme. Intimiteti dhe integriteti i të dhënave duhet të ruhen për sistemet kryesore të sigurimit që këto informacione nuk arrihen pa autorizim, ndryshohen ose vidhen. Cfarë është integrimi […]

Teknologjia diskriminuese e AI mund të kapërcejë tregtinë midis shpejtësisë së kostos dhe të cilësisë

Kushdo që ka menaxhuar ndonjëherë një projekt ka të ngjarë të marrë një vendim midis dhënies me shpejtësi të lartë, cilësi të lartë, ose me kosto të ulët: Siç thotë fjala, ju mund të zgjidhni vetëm dy. Kjo është zakonisht aq e vërtetë për shpërndarjen e softuerit siç është për çdo gjë tjetër, por rritja e presionit për të transformuar dixhitalisht dhe për të dhënë vazhdimisht azhurnime ka bërë që shpejtësia të jetë një kërkesë e paracaktuar për shumicën e […]