Kaos në aeroport: Ekspertët zbulojnë këshillat kryesore për të shmangur vonesat, ndërprerjet dhe radhët këtë verë

Aeroporti i Mançesterit ka nisur një fushatë klientësh duke u kërkuar pasagjerëve të mbërrijnë tre orë përpara fluturimeve të tyre – dhe jo më herët. Drejtori i përkohshëm menaxhues i aeroportit Ian Costigan shtoi, “aeroporti po u kërkon pasagjerëve të mos vijnë më herët se kaq, sepse ata nuk do të jenë në gjendje të kontrollojnë me linjat e tyre ajrore, gjë që mund të shkaktojë pritje të panevojshme në terminale”. Shumica e aeroporteve janë të bindur se radhët e […]

Update- I I ri I WhatsApp Multi-Device Support

Mbështetja për shumë pajisje të WhatsApp tani është jashtë beta. Veçoria “Pajisjet e lidhura” siç quhet në seksionin e cilësimeve të WhatsApp ishte në modalitetin beta ose testimi deri më tani. Përdoruesit duhej të bashkoheshin me programin beta për të provuar funksionin. Interesante, WhatsApp kishte zbuluar më herët se që kur prezantoi veçorinë beta, kishte “parë një rritje të njerëzve që hynin” në shërbim direkt përmes shfletuesit të tyre të internetit. Funksioni me shumë pajisje i lejon përdoruesit të hyjnë […]

Google dhe NASA realizojnë epërsinë kuantike

Google, në bashkëpunim me NASA dhe Oak Ridge National Laboratory (Laboratori Kombëtar i Oak Ridge), ka demonstruar aftësinë për të llogaritur në sekonda atë që edhe superkompjuterëve më të mëdhenj dhe më të përparuar do t’u duhej mijëra vjet, duke arritur një moment historik të njohur si epërsia kuantike. “Informatika kuantike është ende në fillimet e saj, por kjo arritje transformuese na çon vrullshëm përpara,” thotë Eugene Tu, drejtori i qendrës në Qendrën Kërkimore Ames të NASA-s në Silicon Valley […]

Taksitë e Ajrit

Nëse taksitë e ajrit bëhen një mënyrë e vlefshme transporti, studiuesit e Laboratorit Kombëtar të Oak Ridge kanë vlerësuar se ata mund të ulin konsumin e karburantit në mënyrë të konsiderueshme ndërsa lehtësojnë bllokimin e trafikut. Taksitë ajrore, mjetet e vogla ajrore që ofrojnë udhëtime pikë-për-pikë, sipas kërkesës, kanë provuar se kursejnë kohë, por ndikimi i tyre në përdorimin e karburantit mbetet kryesisht i pakanifikuar. Një studim ORNL u përqendrua në energjinë e përdorur nga taksitë ajrore midis qendrës së […]

Duke mësuar robotët si të bëjnë detyrat tuaja të shtëpisë

Trajnimi i robotëve interaktivë një ditë mund të jetë një punë e lehtë për të gjithë, madje edhe ata pa ekspertizë programimi. Robotistët janë duke zhvilluar robotë të automatizuar që mund të mësojnë detyra të reja vetëm duke vëzhguar njerëzit. Në shtëpi, ju mund të tregoni një ditë një robot shtëpiak se si të bëni punët rutinë. Në vendin e punës, ju mund të trajnoni robotë si punonjës të rinj, duke u treguar atyre se si të kryejnë shumë detyra. […]

Mënyrat si të shmangim sulmet kibernetike

Kriminelët kibernetikë janë inovatorë të zënë, duke përshtatur armët e tyre  dhe strategjitë e sulmit, dhe bredhin pa mëshirë në internet në kërkim të rezultatit të madh të tyre ne sulmet kibernetike. Menaxhimi ne cdo mënyrë i informacionit te ndjeshëm, siç janë regjistrimet konfidenciale të punonjësve, të dhënat financiare të klientëve, dokumentet mjekësore të mbrojtura dhe dosjet qeveritare, të gjitha janë subjekt i kërcënimeve të tyre të pamëshirshme ndaj sigurisë në internet. Zgjidhjet përfshijnë një spektër të gjerë, nga trajnimi […]

Shiu Diellor, është zgjidhja e një misteri

Jemi mësuar me ciklin e ujit këtu në Tokë, por çfarë të themi në diell? Gjeni cfare: Atje bie shi, por natyrisht, nuk është një shi uji, por një shi me gaz të mbinxehur. Ja se si funksionon shiu diellor.   Bregdeti diellor Dielli është një top hidrogjeni dhe heliumi që bashkojnë vazhdimisht elemente së bashku, duke krijuar nxehtësinë që na mban gjallë këtu në Tokë. Dielli është gjithashtu një vatër e veprimtarisë magnetike që në mënyrë periodike largon lumenjtë […]

Zgjidhja e së ardhmes, Roboti Hermes

Zgjidhja e së ardhmes, Roboti Hermes. Shpëtimi i viktimave nga një ndërtesë e djegur, një derdhje kimike ose ndonjë fatkeqësi që është e vështirë për njerëzit, por mund të jetë një mision për robotë elastikë, të adaptueshëm me situatat e krijuara. Inxhinierët janë duke bërë përpjekje për krijimin e robotëve me katër këmbë dhe aftësinë e tyre për të punuar, për të kërcyer madje edhe të bëjnë backflips. Por marrja e robotëve me dy këmbë, humanoide për të ushtruar forcë […]

Me API të reja, qeni robot i Sony mund të jetë asistenti i zgjuar i shtëpisë që keni dëshiruar gjithmonë

Me API të reja, qeni robot i Sony. Sony thotë se tani mund të përdorni një API me bazë në internet për të programuar qenin e tij të adhurueshëm të robotëve Aibo për të bërë hile të reja – dhe madje mund të jeni në gjendje ta bëni atë si mikun më të mirë të shtëpisë tuaj. Me “Programin e saj të Zhvillimit të Aibo”, Sony po fton zhvilluesit të bëjnë “shërbime dhe aplikacione” që mund të punojnë me Aibo. […]

Microsoft me sukses arkivon filmin Warner Bros. ‘Superman’ në një copë qelqi

Shikimi përpara: Teknologjitë e ruajtjes së të dhënave dhe arkivimit janë fusha me interes të veçantë për kompani si Warner Bros., ku prodhohet dhe arkivohet një pjesë e konsiderueshme e mediave argëtuese në botë. Për të ndihmuar në ruajtjen e këtij filmi dhe përmbajtje televizive, Warner Bros. dhe Microsoft bashkëpunuan për të dhënë një provë të parë të testit të konceptit për Project Silica, një projekt i Kërkimit Microsoft që përdor optikën lazer dhe AI ​​për të ruajtur të dhënat […]