Me API të reja, qeni robot i Sony

Me API të reja, qeni robot i Sony mund të jetë asistenti i zgjuar i shtëpisë që keni dëshiruar gjithmonë

Me API të reja, qeni robot i Sony. Sony thotë se tani mund të përdorni një API me bazë në internet për të programuar qenin e tij të adhurueshëm të robotëve Aibo për të bërë hile të reja – dhe madje mund të jeni në gjendje ta bëni atë si mikun më të mirë të shtëpisë tuaj. Me “Programin e saj të Zhvillimit të Aibo”, Sony po fton zhvilluesit të bëjnë “shërbime dhe aplikacione” që mund të punojnë me Aibo. Unë nuk e kuptoja vërtet se çfarë do të thoshte derisa të pashë këtë video koncept të jashtëzakonshëm se çfarë mund të jetë e mundur me API-të e reja. Aibo ndihmoi të monitoronte një mikrovalë, të ndizte një vakum robot, të kujtojë një fëmijë se ajo e kishte lënë të hapur frigoriferin dhe … të veprojë si aparat fotografik për mbikëqyrje për nënën e fëmijës?

https://youtu.be/eEuByZKpA08

Kush ka nevojë për Alexa

Kush ka nevojë për Alexa – një qen robot mund të jetë në gjendje t’ju ndihmojë ju rreth shtëpisë në vend! Për të krijuar detyra më të thjeshta, ekziston “Programimi Visual aibo”, i cili ju lejon të përdorni kodimin e bllokut të zvarritjes së Scratch-it për të mësuar Aibo çfarë të bëjë. Këtu është një shembull i Aibo që mbledh një ind, i cili mendoj se mund të jetë i dobishëm kur keni një ftohje dhe nuk doni të pastroni pas vetes:

Sony vëren se nuk do të mund të ndryshosh “emocionin, karakterin ose gjendjen shpirtërore” të Aibo-s përmes API – gjithçka që mund të bësh është t’i mësosh ato truket e reja. Por Aibo duket mjaft e lumtur gjatë gjithë kohës gjithsesi, kështu që pse do të dëshironit të ndryshoni gjendjen shpirtërore të atij bagazhi shumë të mirë ?? Dhe nëse gjëja e parë që ju ra në mendje për kodifikimin e mashtrimeve të reja për Aibo ishte, “Ndihem keq me programim Aibo”, Sony adreson pikërisht atë në një FAQ:

Pyetje: Ndihem keq me programimin aibo.

Përgjigje: Kur ekzekutoni programin, aibo ka lirinë të vendosë se cilën sjellje specifike për të kryer në varësi të gjendjes së tij / saj psikologjike.

API respekton ndjenjën e aibo në mënyrë që të mund të shijosh programimin ndërsa aibo i qëndron besnik vetë / vetvetes.

Postime te ngjashme