Këto janë katër “zbulimet teknologjike” që do të ndryshojnë tregtinë botërore

Teknologjitë e përmendura janë pjesë e revolucionit të katërt industrial, por që do të duhet të zbatohen me shumë kujdes. Kjo do të thotë që ato do të duhet të futen gradualisht, dhe në të njëjtën kohë të jenë të përdorshme për të gjitha kompanitë, shkruajnë mediat e huaja Por për çfarë bëhet fjalë? Së pari janë printerë 3D që ishin veçanërisht të dobishëm gjatë pandemisë së coronavirusit kur zinxhiri global i furnizimit u dëmtua. Ndër të tjera, ata u […]

Policia gjermane shkatërron ‘tregun më të madh të paligjshëm në botë ‘

Një goditje e policisë e udhëhequr nga gjermanisht ka shkatërruar tregun “më të madh në botë” të rrjetit të errët, operatori i dyshuar Australian i të cilit e përdori atë për të lehtësuar shitjen e drogës, të dhëna të vjedhura të kartave të kreditit dhe malware, thanë prokurorët të martën. Në kohën e mbylljes së tij, DarkMarket kishte gati 500,000 përdorues dhe më shumë se 2,400 shitës në të gjithë botën, pasi pandemia e koronavirusit çon në pjesën më të […]

DHL përdor Microsoft Cloud për t’iu përshtatur nevojave të zinxhirit të furnizimit Covid-19

DHL ka punuar me Microsoft dhe Blue Yonder për t’u përshtatur dhe adresuar nevojat e zinxhirit të furnizimit të krijuar nga pandemia e Covid-19. Firma e logjistikës ka përdorur një platformë software të ndërtuar në renë Microsoft për të mbështetur klientët me zgjidhje dixhitale dhe automatizimi. Në fillim të këtij viti, DHL nisi platformën e saj të robotikës me dy kompanitë për të shpejtuar zbatimin e pajisjeve të reja të automatizimit në mjediset e magazinës dhe për të përdorur teknologjitë […]