Ky aplikacion ndan shumicën e të dhënave tuaja: A po e përdorni edhe ju?

Në hulumtimin e kompanisë pCloud, e cila merret me ruajtjen e të dhënave “në re”, Instagram është aplikacioni më invaziv që përdoruesit përdorin çdo ditë. Ky aplikacion, sipas hulumtimit, ndan një përqindje marramendëse në sasinë prej 79% të informacionit personal të përdoruesve me kompani të tjera, duke përfshirë informacionin e blerjes, informacionin personal dhe historinë e shfletimit. Ai gjithashtu përdor 86% të të dhënave për t’u treguar përdoruesve reklama përkatëse në emër të të tjerëve dhe për të shitur më […]

Si mund ta kuptoni nëse kamera juaj e sigurisë është hakuar?

Ka histori të tmerrshme të hakerave që pushtojnë sistemet e sigurisë dhe spiunojnë familjet përmes kamerave të tyre. Këto histori mund t’ju bëjnë të ndiheni pak paranojakë nëse keni një sistem sigurie. Karakteristikat e lidhjes mund të përmirësojnë sistemin tuaj të sigurisë duke ju dhënë akses në distancë në burimin tuaj të videos dhe duke ju lejuar të ruani regjistrimet tuaja. Sidoqoftë, këto karakteristika të lidhjes janë gjithashtu një pengesë pasi ato përfaqësojnë një dobësi dhe mund të lejojnë një […]

Teknologjia e Re: Si të marrim oksigjen dhe karburant nga uji i kripur i Marsit

Kur bëhet fjalë për ujin dhe Marsin, ka lajme të mira dhe lajme jo edhe aq të mira. Lajmi i mirë: ka ujë në Mars! Lajmi jo dhe aq i mirë? Ka ujë në Mars. Planeti i Kuq është shumë i ftohtë; uji që nuk është i ngrirë është pothuajse me siguri i mbushur me kripë nga toka marsiane, e cila ul temperaturën e ngrirjes së saj. Ju nuk mund të pini ujë të kripur dhe metoda e zakonshme duke […]

COVAS ndihmon në parashikimin e simptomave të COVID-19

Një studim i botuar në Revistën Amerikane të Emergjencës së Mjekësisë këtë muaj raporton mbi një mjet vlerësimi të zhvilluar nga studiuesit dhe mjekët e Kaiser Permanente që ndihmon në sigurimin e pacientëve për kujdesin e duhur, kur u nevojitet, duke parashikuar me saktësi probabilitetin që pacientët me simptoma COVID-19 do të përjetojë sëmundje të rëndë ose edhe vdekje. “Ndërsa pandemia rritet përsëri në të gjithë vendin dhe shtrimet në spital po rriten, mjekët e vijës së parë shpesh duhet […]

Transformimi i objekteve në milirobotë me anë të një “shtrese magnetike”

Një mënyrë e thjeshtë për të bërë milirobotë duke veshur objekte me një llak magnetik si ngjitës u zhvillua në një hulumtim të përbashkët të udhëhequr nga një shkencëtar nga Universiteti i Qytetit të Hong Kongut (CityU). Të shtyrë nga fusha magnetike, objektet e veshura mund të zvarriten, të ecin ose të rrokullisen në sipërfaqe të ndryshme. Meqenëse veshja magnetike është biokompatibile dhe mund të shpërbëhet në pluhura kur është e nevojshme, kjo teknologji demonstron potencialin për aplikime biomjekësore, përfshirë […]

Microsoft adreson problemet e zgjerimit të Visual Studio

Modeli i ri i zgjerimeve të Visual Studio do t’i bënte API-të më të lehta për t’u zbuluar dhe shtesat më të lehta për t’u shkruar Microsoft po punon për një model të ri të zgjerueshmërisë për nënshkrimin e tij Visual Studio IDE, me synimet për të përmirësuar besueshmërinë e zgjerimeve dhe për t’i bërë ato më të lehta për t’u shkruar. Shtesat duhet të mbështeten në nivel lokal dhe në re si pjesë e planit. Duke elaboruar përpjekjen për […]

Testimi për funksionimin e mjeteve të sigurisë

  Kuptimi që sistemet tuaja të sigurisë kanë dobësi pas një sulmi kibernetik mund të dëmtojë ndjeshëm reputacionin dhe fitimin e kompanisë suaj. Nëse organizata ose kompania juaj është në internet dhe dixhitale, sistemet e sigurisë mund të jenë në vend, por mund të mos jeni i sigurt se ato funksionojnë vërtet. Një qasje e mirë e vlerësimit të sigurisë bazohet në testimin e sigurisë aktuale kibernetike me mjete që mund ta shpëtojnë kompaninë tuaj nga humbjet e mëdha financiare dhe […]

Maskat që do të mposhtin Covid-19.

Shkencëtarët në MIT kanë hartuar një maskë të re për fytyrën që jo vetëm që mund të filtrojë virusin SARS-CoV-2, i cili shkakton COVID-19, por edhe e çaktivizon atë duke përdorur nxehtësi. Maska e re përfshin një rrjet bakri të nxehtë dhe nuk ka nevojë të dekontaminohet ose hidhet pas përdorimit, sipas studiuesve. Ndërsa personi që mban maskën merr frymë brenda dhe jashtë, ajri rrjedh në mënyrë të përsëritur nëpër rrjet dhe çdo grimcë virale në ajër ngadalësohet dhe çaktivizohet […]

Një në katër persona mësoi të kodonte gjatë izolimit të COVID-19

Disa njerëz që e gjetën veten me kohë shtesë gjatë bllokimit të COVID-19 e përdorën atë mirë. Kërkimet nga firma e transformimit dixhital BoxBoat sugjerojnë që rreth një në katër njerëz kaluan kohë duke mësuar gjuhë kodimi gjatë izolimit. Gjuha e programimit më e mësuar zakonisht ishte Python, e ndjekur nga Java dhe C ++. Motivimet më të mëdha për njerëzit që synojnë të përmirësojnë aftësitë e tyre ishin zhvillimi i karrierës (55%), zhvillimi personal (46%) dhe përmirësimi i perspektivave […]

Apple krijon maska mbrojtëse

Në një kohë kur mbajtja e maskave mbrojtëse është pak a shumë e detyrueshme në të gjithë botën, Apple ka vendosur për një lëvizje disi të pazakontë. Projektuesit nga Apple kanë vendosur të hartojnë një maskë mbrojtëse në stilin e gjigantit Cupertino. Siç mund ta shohim në kanalin YouTube Unboxing Therapy, Apple ka krijuar një maskë të veçantë mbrojtëse për punonjësit e saj që mund të lahet dhe të vishet disa herë në të njëjtën kohë. Ne shohim që maskat […]