YouTube po teston lojëra online për celular dhe desktop

YouTube thuhet se po teston një produkt të ri të quajtur ”Playables” i cili ofron lojëra online për përdoruesit si në platformat celular ashtu edhe në ato desktop. Ky veprim, si raportuar nga The Wall Street Journal, shihet si një burim i ri potencial i të ardhurave për platformën video. Lojërat janë të aksesueshme në faqen e internetit të YouTube nëpërmjet një shfletuesi web-i ose në aplikacionin Android ose iOS.

Produkti i ri i lojërave, Playables, i lejon përdoruesit të luajnë lojëra në internet direkt në YouTube. Kompania ka ftuar punonjësit e saj për të testuar produktin, i cili aktualisht është i disponueshëm si në platformat celulare ashtu edhe në ato desktop. Një nga lojërat e përmendura për testim është Stack Bounce, ku lojtarët thyejnë shtresa tullash me një top që kërcen.

Lëvizja për të integruar lojërat në YouTube vjen pasi platforma kërkon të diversifikojë rrjedhat e saj të të ardhurave përballë rënies se shpenzimeve për reklama. CEO i YouTube, Neal Mohan thuhet se po shtyn për fusha të reja rritjeje dhe projekti Playables është pjesë e kësaj strategjie.

Iniciativa e re e Google vjen ndërsa kompanitë e tjera, duke përfshirë Netflix dhe Amazon, sipas kërkesës vazhdojnë të hyjnë në sektorin e lojrave. Megjithatë, Wall Street Journal nuk dha informacion se kur Playables mund të synonte një lançim publik.

Në një deklaratë, një zëdhënës i Google tha, “Lojërat kanë qenë prej kohësh një fokus në YouTube. Ne jemi gjithmonë duke eksperimentuar me veçori të reja, por nuk kemi asgjë për të shpallur tani.”

Postime te ngjashme