Update- I I ri I WhatsApp Multi-Device Support

Mbështetja për shumë pajisje të WhatsApp tani është jashtë beta. Veçoria “Pajisjet e lidhura” siç quhet në seksionin e cilësimeve të WhatsApp ishte në modalitetin beta ose testimi deri më tani. Përdoruesit duhej të bashkoheshin me programin beta për të provuar funksionin. Interesante, WhatsApp kishte zbuluar më herët se që kur prezantoi veçorinë beta, kishte “parë një rritje të njerëzve që hynin” në shërbim direkt përmes shfletuesit të tyre të internetit.

Funksioni me shumë pajisje i lejon përdoruesit të hyjnë në WhatsApp në katër pajisje të tjera, si laptopët ose desktopët e tyre përmes WhatsApp Web, duke përjashtuar telefonin e tyre primar, pa u shqetësuar për lidhjen e internetit në telefonin kryesor. Me pak fjalë, ata nuk varen nga telefoni i tyre kryesor në mënyrë që të vazhdojnë të përdorin WhatsApp Web. Megjithatë, nëse nuk e përdorni telefonin tuaj për më shumë se 14 ditë, pajisjet e lidhura do të shkëputen. Me këtë veçori, përdoruesit do të jenë në gjendje të hyjnë në WhatsApp në gjithsej pesë pajisje njëkohësisht.

Ja se si funksionon mbështetja për shumë pajisje në WhatsApp:

Hapni web.whatsapp.com në një shfletues desktop ose laptop. Mbani në mend se WhatsApp ka lançuar gjithashtu një shtesë Code Verify për t’i lejuar përdoruesit të kontrollojnë vërtetësinë e kodit që po skanojnë. Lexoni më shumë detaje këtu.Në një pajisje Android, prekni menunë me tre pika dhe duhet të shihni “Pajisjet e lidhura” si opsion. Në iOS, “Pajisjet e lidhura” disponohen te cilësimet.

Shkoni te Pajisjet e Lidhura. Do t’ju kërkojë të skanoni një kod. Skanoni kodin e pasqyruar në web.whatsapp.com. Sigurohuni që telefoni dhe laptopi të kenë akses në një lidhje të qëndrueshme interneti.

Pasi kodi të skanohet, do të duhen disa minuta dhe WhatsApp Web do të funksionojë në laptopin ose desktopin tuaj. Dallimi është tani se kjo mund të funksionojë më vete pa u varur nga telefoni juaj. WhatsApp tha gjithashtu se në momentin që lidhni telefonin tuaj me një pajisje tjetër, pajisja “dërgon një kopje të enkriptuar nga fundi në fund të historisë tuaj të mesazheve më të fundit në pajisjen tuaj të lidhur rishtas”.

Të gjitha mesazhet ruhen në vend në këtë. Megjithatë, jo të gjitha mesazhet sinkronizohen me WhatsApp Web ose Desktop. Ndonjëherë, WhatsApp mund t’ju thotë të shkoni te telefoni juaj për të parë historinë e plotë të mesazheve. WhatsApp ka renditur gjithashtu një faqe FAQ që thekson se cilat veçori nuk mbështeten në funksionin “Pajisjet e lidhura”.

Këto karakteristika janë:

Pastrimi ose fshirja e bisedave në pajisjet e lidhura nëse pajisja kryesore është një iPhone.

Dërgoni mesazhe ose telefononi dikë duke përdorur një version shumë të vjetër të WhatsApp në telefonin e tyre. Gjithashtu, tabletat nuk mbështeten.

Aftësia për të parë vendndodhjen drejtpërdrejt në pajisjet e lidhura.

Krijimi dhe shikimi i listave të transmetimit në pajisjet e lidhura.

Dërgimi i mesazheve me pamje paraprake të lidhjeve nga WhatsApp Web.

Nëse nuk jeni në gjendje të shihni pajisjet e lidhura në pajisjen tuaj iOS ose Android, ju lutemi sigurohuni që të keni përditësuar në versionin më të fundit të aplikacionit nga dyqani përkatës. Rinisni WhatsApp pasi të keni përditësuar dhe funksioni i ri duhet të reflektojë.

Postime te ngjashme