Taksitë e Ajrit

Taksitë e Ajrit

Nëse taksitë e ajrit bëhen një mënyrë e vlefshme transporti, studiuesit e Laboratorit Kombëtar të Oak Ridge kanë vlerësuar se ata mund të ulin konsumin e karburantit në mënyrë të konsiderueshme ndërsa lehtësojnë bllokimin e trafikut.

Taksitë ajrore, mjetet e vogla ajrore që ofrojnë udhëtime pikë-për-pikë, sipas kërkesës, kanë provuar se kursejnë kohë, por ndikimi i tyre në përdorimin e karburantit mbetet kryesisht i pakanifikuar.

Një studim ORNL u përqendrua në energjinë e përdorur nga taksitë ajrore midis qendrës së Los Anxhelosit dhe Aeroportit Ndërkombëtar të Los Anxhelosit, një rrugë në të cilën kongjestioni është i rëndë gjatë orëve të pikut.

“Modelimi ynë, i cili mund të zbatohet në çdo rrugë të ngjeshur, tregoi se devijimi i 3-20% të trafikut në këtë itinerar mund të zvogëlojë trafikun dhe përdorimin e karburantit të automjeteve nga 15-74%,” tha Zhenhong Lin i ORNL. “Vështrimi kryesor është se nëse vetëm një pjesë e vogël e udhëtarëve në zonat e mbingarkuara kalojnë në taksi ajrore, ju do të krijonit një rezultat fitim-fitim të fitimit për udhëtarët, ekonominë dhe mjedisin.”

Postime te ngjashme