Si të mbroni llogarinë tuaj në Facebook nga hyrjet e paautorizuara

Si të mbroni llogarinë tuaj në Facebook nga hyrjet e paautorizuara

Facebook ka një veçori të vlefshme që i lejon përdoruesit të marrin një alarm kur dikush përpiqet të identifikohet nga një pajisje ose shfletues që përdoruesi nuk e ka përdorur kurrë më parë. Kur funksioni të aktivizohet dhe të merret një sinjalizim, përdoruesit do të kenë mundësinë t’i tregojnë Facebook nëse ishin ata që u përpoqën të hynin në llogari. Ky cilësim i rëndësishëm është vetëm një nga shumë gjëra që përdoruesit e Facebook mund të mundësojnë për të maksimizuar privatësinë e tyre dhe sigurinë e profileve të tyre.

Facebook ka pasur pjesën e tij të ndërprerjeve dhe shkeljeve të sigurisë. Hakerët dihet se synojnë përdoruesit e pambrojtur të Facebook. Kjo përmes lidhjeve me qëllim të keq që i mashtrojnë ata të klikojnë në mënyrë që të rifitojnë aksesin në një llogari të mbyllur, por në fakt i lejojnë ata të depërtojnë në profilet e tyre dhe të vjedhin informacione personale. Për shkak të kësaj, Facebook i ka shtyrë përdoruesit e tij të përdorin funksionet e tij për të luftuar aksesin e paautorizuar të llogarisë në Facebook. Disa prej këtyre funksioneve janë, Kontrolli i Sigurisë së platformës dhe vërtetimi me dy faktorë. Aktivizimi i sinjalizimeve për hyrje të panjohura mund të mbrojë çdo llogari në Facebook nga aktivitetet e mundshme të dyshimta.

Si të krijoni një libër shënimesh në Facebook për fëmijën tuaj

Për të filluar marrjen e sinjalizimeve për hyrjet në Facebook nga një shfletues uebi ose pajisje e panjohur, hapni aplikacionin celular Facebook dhe trokitni lehtë mbi ikonën e menysë (hamburger) në këndin e poshtëm djathtas (iOS) ose lart djathtas (Android) të faqes. Lëvizni në fund dhe shtypni “Cilësimet dhe privatësia”. Prekni “Cilësimet” dhe më pas te “Llogaria”, zgjidhni “Fjalëkalimi dhe siguria”. Lëvizni poshtë dhe nën “Konfigurimi i sigurisë shtesë”, zgjidhni “Merr sinjalizime rreth hyrjeve të panjohura”. Aktivizoni njoftimet në Facebook duke trokitur mbi të dhe duke zgjedhur “Merr njoftime”. Për të marrë njoftime me email, klikoni ‘Email’, zgjidhni një adresë emaili për t’i dërguar ato dhe shtypni ‘Ruaj’.

Për të aktivizuar sinjalizimet për hyrje të paautorizuara përmes një shfletuesi uebi kompjuterik, hapni Facebook-un, klikoni në menynë rënëse në këndin e sipërm djathtas të ekranit dhe shtypni “Cilësimet dhe privatësia”. Klikoni “Cilësimet”, më pas “Siguria dhe identifikimi”. Nën “Konfigurimi i sigurisë shtesë”, kliko “Merr sinjalizime rreth hyrjeve të panjohura”. Pastaj zgjidhni “Merr njoftime”, kontrolloni çdo adresë emaili ku dëshironi të dërgoni sinjalizime dhe shtypni “Ruaj ndryshimet”.

Një përdorues merr një alarm nga Facebook se sapo ka ndodhur një hyrje e dyshimtë. Kështu ai do të ketë një shans për të verifikuar aktivitetin. Nëse përdoruesi e njeh aktivitetin e identifikimit   ai mund të klikojë  “Ky isha unë”. Të bësh këtë do t’i lejojë përdoruesit të ruajnë veprimin e identifikimit dhe pajisjen e përdorur. Pasi të ruhet, përdoruesi i Facebook nuk do të marrë më sinjalizime identifikimi të lidhur me kompjuterin. Për arsye sigurie nuk rekomandohet të ruani një kompjuter publik në listën e besuar të një përdoruesi të Facebook. Nëse aktiviteti i identifikimit nuk njihet nga përdoruesi, klikoni “Ky nuk isha unë”. Më pas  ndiqni udhëzimet për të rivendosur fjalëkalimin e Facebook.

Postime te ngjashme