Armët Smart që identifikojnë pronarin e tyre. ATLANTA - Telefonat inteligjentë kanë revolucionarizuar mënyrën se si ne komunikojmë.

Armët Smart që identifikojnë pronarin e tyre.

ATLANTA – Telefonat inteligjentë kanë revolucionarizuar mënyrën se si ne komunikojmë. Tani vjen ajo që disa e quajnë armë inteligjente.

Ato janë të personalizuara, kështu që mund të shkarkohen vetëm nga përdoruesit e verifikuar.

Tom Regan i Channel 2 shkoi në një poligon për të testuar njërën nga armët. Ai foli me mbështetësit dhe kundërshtarët e kësaj teknologjie të re të armëve të zjarrit.

Duket si pistoleta juaj standarde 9 mm dhe qëllon si një. Por arma është programuar përmes një smartphone dhe mund të gjuhet vetëm nga dikush i verifikuar për ta përdorur atë.

“Kaq shumë njerëz blejnë një armë zjarri dhe më pas blejnë një kasafortë për ta vendosur armën e zjarrit. Kjo e vendos kasafortën në armën tuaj të zjarrit,” tha Ginger Chandler LodeStar bashkë-themelues dhe shef financiar.

Ajo i dha Channel 2 Action News një demonstrim të asaj që LodeStar e quan një armë zjarri të vërtetuar personalisht.

“Ju mund ta vërtetoni atë në tre mënyra të ndryshme. Ju mund të përdorni një aplikacion në telefon përmes Bluetooth, mund të bëni një bllok PIN në pjesën e përparme të dorezës që e zhbllokon ose e bllokon atë, ose mund të përdorni një gjurmë gishti, “tha Chandler.

Arma ruan një imazh të gishtit të madh ose të gjurmës së gishtit të skanuar në një panel biometrik pranë këmbëzës. Pasi të ruhet, një printim që përputhet zhbllokon armën në një çast.

“Është si një çelës në një derë në thelb. Ju e dini nëse vendosni çelësin e gabuar në derë, dhe nuk është shenja juaj e gishtit, nuk do ta zhbllokojë armën, “tha Rob Regent, inxhinieri kryesor i LodeStar.

Më shumë se një person mund të verifikohet për ta përdorur atë.

“Biometrika na lejon të ruajmë 10 shenja gishtash,” tha Chandler.

“Unë do t’ju bëj një pyetje të drejtpërdrejtë, të theksuar. A do të shpëtojë jetë kjo armë?” pyeti Regan.

“Oh, absolutisht kjo armë do të shpëtojë jetë,” tha Chandler.

Sipas Këshillit Kombëtar të Sigurisë, të shtënat me armë të parandalueshme ose aksidentale vrasin mbi 500 njerëz në Shtetet e Bashkuara çdo vit. Mjerisht, vitin e kaluar, 154 fëmijë të përfshirë.

“Unë pata një përvojë të vetme me kolegët, fëmijët e të cilëve ishin qëlluar pa dashje,” tha Gareth Glaser, CEO dhe bashkëthemelues i LodeStar.

 

Postime te ngjashme