Çfarë ofrojnë menaxherët e fjalëkalimeve, bizneset dhe përdoruesit

Çfarë ofrojnë menaxherët e fjalëkalimeve, bizneset dhe përdoruesit

Të kuptuarit se si funksionon teknologjia ka një rëndësi të vecantë. Kështu, ne japim një përkufizim të shkurtër të teknologjisë dhe mënyrës se si ata mbrojnë përdoruesit nga hakerat edhe nga ata vetë.

Cilet janë menaxherët e fjalëkalimeve?

Menaxherët e fjalëkalimeve regjistrojnë dhe ruajnë në mënyrë të sigurt emrin e përdoruesit dhe fjalëkalimin që lidhen me faqen e hyrjes në internet. Pastaj, kur të hyni përsëri, menaxheri fut automatikisht kredencialet ose ju lejon të kopjoni-ngjisni kur ai opsion nuk është i disponueshëm.

Për më tepër, menaxherët mund të gjenerojnë fjalëkalime të forta dhe unike kur përdoruesit kanë nevojë për një fjalëkalim të ri për një llogari. Kjo ndihmon për të siguruar që fjalëkalimet të mos përdoren përsëri në faqet e internetit, gjë që është e një rëndësie kritike; çdo ekspert i sigurisë kibernetike vëren se sa i rrezikshëm mund të bëhet në duar të gabuara edhe një fjalëkalim i vetëm i përsëritur.

Të gjithë fjalëkalimet e ruajtura sigurohen nga një “fjalëkalim kryesor” që përdoruesi krijon; në mënyrë kritike, vetë ofruesi nuk mund të lexojë ose ruajë fjalëkalimin kryesor, duke siguruar që një sulm ndaj shitësit të mos shkaktojë shkelje të klientit. Për sa kohë që fjalëkalimi kryesor mbetet i sigurt, kredencialet tuaja mbeten të njejta nga aktorët e kërcënimit të jashtëm.

Sigurisht, një përbërës i rëndësishëm i këtij mjeti biznesi përfshin gjithashtu aftësi që mundësojnë bashkëpunim dhe komunikim. Mjete të tilla si ndarja e sigurt lejojnë punonjësit të kenë informacionin e nevojshëm për projekte të përkohshme ose ngarkesa të punës pa rrezikuar ekspozimin e fjalëkalimit. Gjithashtu, këto teknologji të sigurisë mund të mundësojnë sinkronizimin e fjalëkalimit në shumë pajisje dhe rrjete, duke ndihmuar forcat e largëta dhe të lëvizshme të punës.

Këto mjete shpesh kërkojnë që përdoruesi të kujtojë fjalëkalimin e tij kryesor, pa të cilin përdoruesi nuk mund të hyjë në llogarinë e tij. Sidoqoftë, shumë menaxherë ofrojnë mjete ose metoda për të rikuperuar fjalëkalimin kryesor nëse ndodh më e keqja dhe një përdorues harron çelësin.

Postime te ngjashme