Pretendojnë se telefonat e tyre janë rezistent ndaj ujit: Apple gjobitet me 10 milion euro

Pretendojnë se telefonat e tyre janë rezistent ndaj ujit: Apple gjobitet me 10 milion euro

Duke kritikuar Apple për mos sqarimin e pretendimeve të saj për rezistencë ndaj ujit, AGCM tha që pretendimet ishin të vërteta vetëm në rrethana të caktuara.

Komisioni Italian i Antimonopolit e ka gjobitur Apple me 10 milion euro (afërsisht 12 milion dollarë) për pretendimet ‘mashtruese’ për kapacitetin e rezistencës ndaj ujit të iPhone-ve të saj. Në një njoftim, Autoriteti Italian i Konkurrencës tha se prodhuesi premium i smartphone-ve reklamoi që iPhone të ishin rezistent ndaj ujit pa sqaruar rrethanat e sakta në të cilat ishin.

Duke kritikuar Apple për mos sqarimin e pretendimeve të saj për rezistencë ndaj ujit, AGCM tha që pretendimet ishin të vërteta vetëm në rrethana të caktuara. Apple pretendon që modelet e ndryshme të iPhone të saj janë rezistente ndaj ujit deri në 30 minuta në një thellësi deri në katër metra (në varësi të modelit).

Autoriteti kritikoi Apple për mos sqarimin se prona gjendet vetëm në kushte specifike si gjatë testeve të kontrolluara dhe specifike laboratorike duke përdorur ujë të pastër dhe statik, dhe jo në kushte normale në të cilat pajisjet e saj përdoren nga konsumatorët.

ACGM tha në deklaratë se mohimi i Apple mashtroi klientët pasi thotë se iPhone nuk mbuloheshin nga garancia nëse dëmtimi ndodhi nga ndonjë lëng. Rregullatori tha që klientëve nuk u ishte dhënë asnjë informacion në lidhje me këtë dhe nuk u ishte siguruar garanci nga Apple kur telefonat e tyre të mençur u dëmtuan nga uji apo edhe lëngje të tjera.

Apple deri më tani ka refuzuar të komentojë mbi zhvillimin.

Më herët në 2018, autoriteti anti-mirëbesues i Italisë kishte gjobitur Apple dhe Samsung për pretendimin e mbytjes së pajisjeve të vjetra. Ata u gjobitën me një total prej 10 milion euro të kombinuar për një palë shkeljesh. Kompania shumëkombëshe e teknologjisë amerikane u gjobit me 5 milion euro ose 5.7 milion USD kur përdoruesit filluan të përballen me probleme në modele të ndryshme të iPhone 6 pas instalimit të iOS 10. Gjoba u vendos gjithashtu për mosinformimin e përdoruesve të mollës informacion në lidhje me bateritë e pajisjeve të tyre.

Postime te ngjashme