rrjetin 6G

Samsung sjell rrjetin 6G në vitin 2028!

Shkalla e të dhënave deri në 1.000 Gbit/s dhe ekrane holografike: Kjo është mënyra se si Samsung imagjinon gjeneratën tjetër të celularëve. Ndërsa 5G përfundojnë, Samsung është duke u përgatitur për gjeneratën e ardhshme të komunikimit celular. Rrjetet e para 6G mund të priten në vitin 2028, sipas grupit të Koresë së Jugut.

Samsung supozon se shkalla e të dhënave deri në 1.000 Gbit/s mund të arrihet me 6G. Sipas prodhuesit, vonesa duhet të zvogëlohet nga një milisekondë në 5G në më pak se 100 mikrosekonda.

Sipas Samsung, 6G do të jetë gjithashtu i domosdoshëm për të mundësuar një realitet të shtuar si ekranet holografike, të cilat në varësi të madhësisë, do të kërkojnë norma të të dhënave prej 580 Gbit/s deri në 1 terabit për sekondë.

Samsung pret që standardizimi të fillojë vitin e ardhshëm. Në një bazë të gjerë, rrjeti me siguri nuk do të përdoret para vitit 2030.

Postime te ngjashme