Si të mbroni identitetet tuaja dixhitale nga sulmet phishing

Si të mbroni identitetet tuaja dixhitale nga sulmet phishing

 

Sulmet phishing mbeten një nga mjetet më të gjithanshme dhe shkatërruese në arsenalin e hakerëve. Mjaftojnë vetëm disa minuta për të hartuar një email që duket mjaft si një mesazh i ligjshëm nga një institucion i vërtetë. Nuk ka nevojë domosdoshmërisht të duket perfekte. Në vend të kësaj, duhet të duket mjaft e ngjashme për të mashtruar syrin dhe për të përcjellë një ndjenjë urgjence për të provokuar vendimmarrje të dobët. Një lidhje e thjeshtë ridrejtimi në një faqe false për mbledhjen e letrave kredenciale, të dërguara në masë dhe më pas hakerat mund të presin.

Përfundimisht, dikush do të bie për të. Përndryshe, me një sulm të mashtrimit të shtizave, hakerat krijojnë mesazhin e përsosur për të mashtruar një përdorues specifik (shpesh dikush me leje të fuqishme). Këto mund të rezultojnë më të vështira për t’u zbuluar dhe shumë më të dëmshme me kalimin e kohës.Sidoqoftë, biznesi juaj nuk është i pafuqishëm kundër sulmeve phishing. Në fakt, disa identitete kritike dhe aftësitë e menaxhimit të aksesit mund të zbusin efektivitetin e phishing.Ja cilat janë ato. Aftësitë e Menaxhimit të Identitetit për të Zbutur Sulmet Phishing

Vërtetimi i shumë faktorëve

Së pari, sulmet tradicionale të mashtrimit varen nga marrja e emrit të përdoruesit dhe fjalëkalimit. Në shumicën e rasteve, këta faktorë janë të mjaftueshëm për të anashkaluar vërtetimin me një faktor dhe për të fituar akses. Pjesërisht, phishing përfaqëson një nga arsyet kryesore pse ekspertët e sigurisë kibernetike mendojnë se fjalëkalimet janë të dobëta.

Me vërtetimin e shumë faktorëve (MPJ), shitësit nuk mund të kenë qasje në llogari edhe me fjalëkalime. Ata duhet të kalojnë teste të tjera të kredencialeve, disa pasivë dhe disa aktivë. Për shembull, kjo aftësi monitoron përdoruesit për t’u siguruar që ata të identifikohen nga një vend i njohur gjeografik (gjeofizion) dhe gjatë orëve fillestare të punës (koha e monitorimit të hyrjes). Nëse një phisher nuk i kalon këto kërkesa, atëherë identifikimi dështon dhe reagimi i incidentit mund të fillojë.

Për më tepër, të dhënat biometrike provohen shumë më vështirë për të vjedhur sesa fjalëkalimet, kështu që zbatimi i vërtetimit biometrik mund të ndihmojë në zbutjen e efikasitetit të mashtrimit. Shenjat e forta dhe mesazhet SMS gjithashtu ofrojnë faktorë autentikimi që janë më të vështirë për tu mashtruar.

E rëndësishme është që të gjithë këta faktorë të jenë të pranishëm. Sa më shumë faktorë midis kërkesës së hyrjes dhe dhënies së aksesit, aq më shumë siguri fitoni ndaj hackerëve dhe sulmeve phishing.

Menaxhimi i rolit (Parimi i privilegjit më të paktë)

Shpesh, menaxhimi i rolit shfaqet në zgjidhjet e qeverisjes dhe administrimit të identitetit (IGA) si një aftësi kritike. Megjithatë, kjo ka rëndësi për të gjitha degët e identitetit dhe menaxhimin e aksesit, veçanërisht kur përballeni me email phishing. Mbi të gjitha, nëse sulmet phishing marrin kredenciale, ato fitojnë qasje në gjithçka që ato kredenciale mund të hapin. Nëse kredencialet nuk janë të kufizuara nga puna e përdoruesit, për shembull duke pasur lejet e mbetura nga një projekt i përkohshëm, atëherë dëmtimi i sulmit bëhet.

Me fjalë të tjera, ju keni nevojë për aftësi dhe politika të menaxhimit të identitetit që zbatojnë Parimin e Privilegjit të Pakët. Sa më pak leje që mbajnë punonjësit tuaj, aq më pak hakerë duhet të shfrytëzojnë. Kjo vlen aq shumë për përdoruesit e privilegjuar sa përdoruesit e rregullt dhe palët e treta (nëse jo më shumë).

Vërtetimi i vazhdueshëm

Sigurisht, hakerat mund të përmbysin edhe protokollet më të forta të vërtetimit dhe autorizimit përfundimisht. Dakord, ata mund të kenë nevojë për mjete të veçanta, përvojë dhe kohë, por përfundimisht ata mund ta bëjnë këtë. Kështu që ju duhet një mjet IAM që ndihmon në parandalimin e hakerave edhe përtej portalit të hyrjes.

Këtu hyjnë hapat e vërtetimit të vazhdueshëm. Kjo vlerëson sjelljet e përdoruesve krahasuar me një bazë themelore të vendosur shpesh përmes biometrikës së sjelljes. Hakerët mund të kenë kredencialet e duhura, por secili prej tyre tipon në një mënyrë të veçantë që nuk përsëritet lehtë. Kjo mund të ndihmojë në ndalimin e sulmeve të mashtrimit para se ato të shpalosen plotësisht.

Postime te ngjashme