Siguroni account-in

Siguroni account-in tuaj në Twitter nëpërmjet disa hapave

Siguroni account-in tuaj në Twitter

Twitter po muroset nga ajo që duket se është një hack që prek disa llogari të profileve të larta në pronësi të kompanive të teknologjisë dhe ndriçuesve që i cicëruan mesazhet e mashtrimit duke premtuar se do të dyfishojnë pagesat e bitcoin. Ndërsa Twitter përpiqet të përcaktojë se çfarë po ndodh, përdoruesit me llogari të verifikuar po zbulojnë se kompania po kufizon aftësinë e tyre për të cicëruar ose ndryshuar cilësimet e fjalëkalimit.

Në këtë kohë eshtë e paqartë nëse llogaritë e përdoruesve individualë janë hakuar ose nëse diçka ka shkuar jashtëzakonisht keq brenda sistemeve të Twitter.  (Twitter filloi të heqë cicërimat e fotove të ekraneve që tregonin mjete të brendshme. Këto mjete mund të ishin ato që mund të ishin përdorur në sulm.) Kudo ku ndodhi ndjeshmëria, është një kujtesë e mirë për të përdorur praktikat më të mira të sigurisë në të gjitha llogaritë tuaja.

Por nuk është e nevojshme të jesh një personazh i famshëm për t’u kapur në një valë hakerash. Njerëzit e rregullt panë që kamerat e tyre të Unazës u hakuan në fund të vitit 2018. Kjo ndodhi kur sulmuesit shkuan në një zbardhje ngacmimi. Hakerat përdorën një metodë të quajtur mbushje kredenciale. Kjo metodë u realizua duke provuar kombinimet e emrave të përdoruesit dhe fjalëkalimeve të vjedhura në shkeljet e mëparshme të të dhënave.

Pavarësisht nëse jeni përdorues i rregullt i Twitter ose i verifikuar, një person i famshëm apo jo, ja çfarë mund të bëni për të mbajtur të sigurt llogaritë tuaja.

Autentifikimi me dy faktorë

Ju mund të mendoni se vendi për të filluar është me një fjalëkalim të fortë. Por një fjalëkalim i fortë është i pavlerë nëse vidhet. Gjëja e parë që duhet të bëni për të siguruar llogarinë tuaj është të mundësoni vërtetimin e dy faktorëve. Kërkon një hap shtesë në procesin e hyrjes në internet. Një haker i cili thjesht ka fjalëkalimin tuaj nuk ka gjasa të jetë në gjendje të kapërcejë atë hap shtesë.

Forma më e fortë e vërtetimit me dy faktorë është një çelës hardware, që shiten nga Yubico, Google etj. Pasi të futni fjalëkalimin tuaj në një pajisje ose shfletues të ri, Twitter do t’ju kërkojë ta lidhni çelësin tuaj të sigurisë në një port USB dhe pastaj ta trokitni lehtë. Pastaj, do të regjistroheni.

Mund të përdorni gjithashtu një aplikacion autentifikues ose një kod një herë të dërguar me mesazhe SMS. Këto metoda janë më të prekshme nga përpjekjet e hakerave sesa shenja e harduerit, që një haker duhet të vidhte fizikisht nga ju. Por ato mund të jenë më të menaxhueshëm dhe janë të lirë. Shumë ekspertë të sigurisë pajtohen që këto metoda të meta të vërtetimit të dy faktorëve janë më mirë se asgjë.

Fjalëkalime të forta unike

Po, duhet të përdorni një fjalëkalim të fortë, unik për llogarinë tuaj në Twitter dhe për çdo llogari. Kjo është e vështirë të bëhet kur keni dhjetëra llogari, sepse nuk jeni një robot që mund të mësojë përmendësh disa tela të karaktereve të rastit. Pra, konsideroni të përdorni një menaxher fjalëkalimi.

Drejtuesit e fjalëkalimeve vijnë me disa telashe, por ju lejojnë të shmangni gabimin e ripërdorimit të fjalëkalimeve. Ky është gabimi, mbani mend, që le që hakerët të shikojnë dhe bërtasin në shtëpitë e përdoruesve të Unazës. Është e vlefshme, dhe nëse e shihni sfiduese për të filluar, kërkoni një mik të mprehtë të teknologjisë që t’ju udhëzojë.

Pra, po përdorni një fjalëkalim të fortë, unik në Twitter? E madhe! Ju ende duhet të kujdeseni për njerëzit që duan ta vjedhin atë. Sulmuesit shpesh dërgojnë mesazhe që duken sikur po vijnë nga vetë shërbimi, qoftë Google, Twitter, Facebook apo Microsoft. Një qasje e zakonshme është të thuash që ka pasur sjellje të dyshimta në llogarinë tënde dhe se duhet të rishkruani fjalëkalimin tuaj për t’i bërë gjërat si duhet.

Mos e futni fjalëkalimin tuaj. Kompanitë e teknologjisë, bankat dhe shërbimet e tjera në internet mundohen të mos kërkojnë kurrë fjalëkalimin tuaj në një email, tekst ose telefonatë. Metoda shpesh funksionon sepse alarmon përdoruesit të dëgjojnë se ka pasur veprimtari të dyshimtë, dhe ata mund të mos mendojnë qartë si rezultat. Mos lejoni që të jeni ju.

Megjithatë, nëse bien pre e këtij sulmi, ose edhe nëse ripërdorni një fjalëkalim javë, mund të jeni akoma në rregull. Kjo do të thotë, nëse e keni ndjekur në hapin nmer nje,  mundësoni vërtetimin e dy faktorëve te mesiperm.

Postime te ngjashme