llambë bisedat

Spiunët mund të dëgjojnë bisedat tuaja duke shikuar një llambë drite në dhomë

Ju mund të mos e besoni atë, por është e mundur të spiunoni bisedat sekrete që ndodhin në një dhomë nga një vend i largët aty pranë. Vetëm duke vëzhguar një llambë të dritës që varet atje e dukshme nga një dritare dhe duke matur sasinë e dritës që lëshon.

Një ekip studiuesish të sigurisë në internet kane zhvilluar dhe demonstruar një teknikë të re sulmuese të kanalit anësor. E cila mund të aplikohet nga përgjuesit për të rikuperuar tingullin e plotë.  Nga dhoma e një viktimë që përmban një llambë të varur lart.

Teknika për përgjimin në distancë të gjatë, e quajtur “Lamphone”. Funksionon duke kapur valët e tingullit minuskul në mënyrë optike përmes një sensori elektro-optik. Të drejtuar në llambë dhe duke e përdorur atë për të rikuperuar të folurin dhe për të njohur muzikën.

Si funksionon ‘Lamponi Sulmi’?

Premisa qendrore e Lamphone varet nga zbulimi i dridhjeve nga llamba të varura si rezultat i luhatjeve të presionit të ajrit. Që ndodhin natyrshëm kur valët e zërit godasin sipërfaqet e tyre dhe matin ndryshimet e vockla në daljen e llambës që ato lëkundje të vogla shkaktojnë marrjen e copave të bisedave dhe identifikimin e muzikë.

Ne supozojmë një viktimë të vendosur brenda një dhome / zyre që përmban një llambë të varur. Ne e konsiderojmë një përgjues një entitet me qëllim të keq. Që është i interesuar të spiunojë viktimën. Në mënyrë që të kapë bisedat e viktimës dhe të përdorë informacionin e dhënë në bisedë. P.sh., vjedhja e numrit të kartës së kreditit të viktimës. Kryerja e zhvatjes bazuar në informacionet private të zbuluara nga viktima, etj).

Për ta arritur këtë, konfigurimi përbëhet nga një teleskop për të siguruar një pamje të ngushtë të dhomës. Që përmban llambën nga distanca, një sensorë elektrot optik. Që është montuar në teleskop. Për të kthyer dritën në një rrymë elektrike. Një analog-në konverter dixhital për të shndërruar daljen e sensorit. Në një sinjal dixhital dhe një laptop për të përpunuar sinjalet hyrëse optike dhe për të dalë të dhënat e tingullit të rikuperuar.

Lamponi nxjerr përparësitë e mikrofonit Visual (është pasiv) dhe mikrofonit lazer (ai mund të përdoret në kohë reale) metodat e rikuperimit të të folurit dhe të kënduarit.

Postime te ngjashme