AI mund të kuptojë se si t’i bëjë njerëzit të jetojnë përgjithmonë

Gjatë një diskutimi në panel mbi transhumanizmin në MWC të këtij viti, një ekspert parashikoi që AI mund të kuptonte se si ta bëjë një njeri të jetojë përgjithmonë.

Nëse je nën 50 vjeç, do të jetosh përgjithmonë.

Transhumanizmi është ideja që njerëzit mund të evoluojnë. Përtej kufizimeve të tyre aktuale fizike dhe mendore duke përdorur përparime teknologjike. Në disa mënyra, kjo tashmë po ndodh.

Përparimet mjekësore kanë zgjatur jetëgjatësinë tonë. AI ​​po ndihmon për të bërë përparime të mëtejshme në fusha të tilla si trajtimi i kancerit.

Prostetika, ndërkohë, po u mundëson njerëzve të kapërcejnë paaftësitë e tyre. Sot, madje mund të shndërroheni në një busull njerëzore me një implant që lëkundet sa herë që ndesheni në veri.

Redaktimi i gjeneve CRISPR do të ndihmojë një ditë për të eleminuar çrregullimet para lindjes. Ju mund të eliminoni kancerin, distrofinë muskulare, sklerozën e shumëfishtë … të gjitha këto gjëra.
Gjymtyrët artificiale do të shkojnë përtej përputhjes së aftësive të pjesëve natyrore të trupit. Do të ofrojnë gjëra të tilla si vizion i rritur ose forcë mbinjerëzore përtej asaj që Arnie arriti edhe në kryeministrin e tij.

Këto janë mundësi emocionuese, por disa koncepte transhumaniste kanë shumë vite nga bërja në dispozicion. Edhe kur ato të jenë, shumica e përmirësimeve do të mbeten të papërballueshme për mjaft kohë.

Cryogenics, ideja për tu ngrirë për tu ringjallur vitet në të ardhmen, është një shembull i tillë i diçkaje që është e mundur sot, por e papërballueshme për shumicën. Një nga kompanitë më të mëdha në fushë është Alcor nëse jeni të gatshëm të merrni pjesë me 200,000 dollarë.

Një koncept është që ne do të jemi në gjendje të jetojmë përgjithmonë.

Virtualisht duke ruajtur një kopje dixhitale të trurit tonë. Shpikësi dhe futuristi amerikan Ray Kurzweil dëshiron që truri i tij të shkarkohet dhe të ngarkohet diku tjetër kur të vdesë.
Kjo lloj gjëje kërkon aftësinë për të imituar trurin. Ndërsa hapa të mëdha në fuqinë llogaritëse janë duke u bërë. Ne jemi në një farë mënyre larg nga ai nivel i fuqisë përpunuese.

AI mund të ndihmojë në përshpejtimin e përparimeve që janë të vështira për t’u kuptuar sot. Nëse shpikim inteligjencë të përgjithshme artificiale. Mund të kuptojë gjithçka që duhet të dimë për trurin për ta bërë këtë brenda a 30 viteve te ardhshëm.

AI po e mban gjallë ëndrrën, por duket se nuk ka të ngjarë që ndonjë nën 50 vjeç do të jetojë përgjithmonë. Të paktën ne mund të presim përpara për disa përparime transhumaniste në vitet e ardhshme.

Postime te ngjashme