aplikacionet hapësirë telefonit AppStreamer

Aplikacionet mund të marrin më pak hapësirë në telefonin tuaj

Nëse vendosni të fshini aplikacionet kur hapësira e ruajtjes së telefonit tuaj është e plotë, studiuesit kanë një zgjidhje.

Softueri i ri “transmeton” të dhënat dhe burimet e kodit në një aplikacion nga një server cloud kur është e nevojshm. Duke lejuar aplikacionin të përdorë vetëm hapësirën që i nevojitet një telefon në çdo kohë të caktuar.

Mënyra se filmat Netflix nuk janë ruajtur në të vërtetë në kompjuter. Ato janë transmetuar tek ju ndërsa po i shihni.

Këtu përbërësit e aplikacionit, si videot e rënda ose grafika ose shtigjet e kodeve, po transmetojnë menjëherë. përkundër gabimeve dhe ngadalësimeve që janë të mundshme në një rrjet celular.

Ekipi i Bagchi tregoi në një studim se si softueri, i quajtur “AppStreamer”, ul kërkesat e ruajtjes me të paktën 85% për aplikacionet e lojrave të njohura në një Android.

Programi softuerik shkund të dhënat në mes të një aplikacioni dhe një serveri cloud pa e ndaluar lojën. Shumica e pjesëmarrësve të studimit nuk vunë re ndryshime në përvojën e tyre të lojërave ndërsa aplikacioni përdorte AppStreamer.

Meqenëse AppStreamer punon për këto aplikacione lojrash të uritur për ruajtje, mund të funksionojë për aplikacione të tjera që zakonisht marrin shumë më pak hapësirë. Programi gjithashtu lejon që aplikacioni vetë të shkarkohet më shpejt në një telefon.

AppStreamer është një lloj softueri i njohur si middleware.I vendosur në mes të aplikacioneve në një pajisje dhe sistemin operativ.

Ndërfaqja e mesme automatikisht parashikon kur të merrni të dhënat nga një server cloud. Hulumtimi i Laboratorëve AT&T siguroi të dhëna nga rrjetet celulare për këtë studim. Për të ndihmuar në vlerësimin se cilat bandë do të përdorin AppStreamer dhe sa energji do të konsumojë.

AppStreamer mund të ndihmonte telefonat të akomodojnë më mirë lidhjen 5G  rrjete celulare pa shpejtësi të lartë. Që lejojnë pajisjet të shkarkojnë filma në sekonda dhe të trajtojnë detyra të tjera të rënda për të dhënat shumë më shpejt sesa rrjetet 4G aktualisht të disponueshme për shumicën e telefonave.

Përdorimi i AppStreamer në një rrjet 5G do të thotë që një aplikacion shkarkohet menjëherë. Shkon më shpejt dhe merr hapësirë ​​minimale në një telefon.

Studiuesit gjithashtu projektuan AppStreamer për të përdorur “computing edge”, i cili ruan dhe dërgon të dhëna nga serverat. Këta serverë, të vendosur në pika të tilla si kullat e celularit, janë më afër një pajisje krahasuar me cloud. Distanca më e shkurtër zvogëlon kohën e shkarkimit të të dhënave.

Laboratori i Bagchi-së hulumton mënyra për ta bërë kompjuterin më të besueshëm. Bagchi shkroi për ato sfida në një artikull të botuar së fundmi në Komunikimet e ACM.

Studiuesit besojnë se AppStreamer mund të jetë i mirë për më shumë sesa telefona. Në mënyrë që veturat që drejtohen nga vetja të përgjigjen në mjedisin e tyre më të sigurt, ata do të duhet të tërheqin me siguri të dhënat nga serverët në milisekonda. Middleware të tilla si AppStreamer përfundimisht mund ta furnizojnë këtë funksionalitet përmes llogaritjeve në një rrjet 5G.

Postime te ngjashme