Defekti në ChatGPT ekspozoi historitë e bisedave të përdoruesve

Defekti në ChatGPT ekspozoi historitë e bisedave të përdoruesve

Një defekt në ChatGPT shkaktoi një shkelje të privatësisë që ekspozoi historitë e bisedave private të disa përdoruesve tek të tjerët. Si rezultat, përdorues të shumtë shkuan në media të ndryshme sociale dhe forume në internet për të ndarë pamjet e bisedave të bisedave që nuk u përkisnin atyre. OpenAI, zhvilluesi i ChatGPT, e pranoi defektin në Bloomberg. Ata sqaruan se shfaqeshin vetëm titujt e bisedave, jo vetë bisedat e plota.

Në përgjigje të kësaj çështjeje, CEO i OpenAI, Sam Altman, bëri një deklaratë në Twitter. Në deklaratë ai tha se shkaku i gabimit ishte një defekt teknik në bibliotekën me burim të hapur. Ai shprehu keqardhjen për situatën, duke thënë se së shpejti do të pasojë një “postmortem teknik”. Me zbulimin e gabimit, OpenAI çaktivizoi historitë e bisedave të hënën, të cilat u rikthyen më vonë po atë natë.

Kjo shkelje e privatësisë nxjerr në pah rreziqet e mundshme të përdorimit të chatbot-eve dhe sistemeve të bazuara në AI. Kjo tregon dhe rëndësinë e mos ndarjes së detajeve private në platforma të tilla. OpenAI, në faqen e tij FAQ shkruan dhe paralajmëron përdoruesit të mos ndajnë “asnjë informacion të ndjeshëm në bisedat tuaja”. Kjo për tu thënë se nuk mund të ndajë kërkesa specifike nga historia e bisedave. Përdoruesit që përpiqeshin të hynin në historikun e bisedave gjatë ndërprerjes panë një mesazh : “Historia është përkohësisht e padisponueshme”. Gjithashtu thuhej dhe se kompania po punon për të rivendosur funksionin sa më shpejt të jetë e mundur.
Ndërsa OpenAI thotë se shërbimi është rikthyer tani, Altman informon se përdoruesit nuk do të shohin bisedat e historive të tyre të një periudhe të caktuar kohore nga 27 marsi.

Historia e bisedës ChatGPT shfaqet në anën e majtë të faqes në internet. Siç sugjeron emri, ai i lejon përdoruesit të shikojnë bisedat e kaluara. Ndërsa nuk ka asnjë rol në fillimin e një bisede të re, është e nevojshme në rast se një përdorues dëshiron të marrë një bisedë të vjetër dhe të vazhdojë me të.
ChatGPT është një chatbot me AI nga OpenAI i krijuar për të dhënë përgjigje të ngjashme me njerëzit. Ai arriti famë dhe ka fituar një bazë të madhe përdoruesish për shkak të stilit të tij bisedor të bashkëveprimit me përdoruesit.

Postime te ngjashme