Defiant X është një helikopter ushtarak brutalisht i fuqishëm që mund të zëvendësojë Black Hawk

Defiant X është një helikopter ushtarak brutalisht i fuqishëm që mund të zëvendësojë Black Hawk

Ushtria amerikane mund të marrë një helikopter që mund të transportojë trupa në zonat më të ashpra të luftës në botë dy herë më shpejt se një helikopter Black Hawk.

Ky është një helikopter sulmues Defiant X me rreze të gjatë, avioni më i avancuar i këtij lloji i pajisur me një sistem armësh, i cili është produkt i Sikorsky dhe Boeing.

Defiant X është një nga kandidatët për një kontratë të Ushtrisë Amerikane të quajtur Future Range Long Assasult (FLRAA), dhe është krijuar për të përmbushur të gjitha kërkesat aktuale dhe të ardhshme të Ushtrisë Amerikane për misione ajrore.

Ky helikopter i teknologjisë së fundit mund të ndryshojë mënyrën se si ushtria amerikane do të merret me armiqtë në 20 vitet e ardhshme ose më shumë.

Defiant X është në fakt një version i përmirësuar i helikopterit SB-1 Defiant të Lockheed Martin dhe mban të njëjtin “mbiemër” si vëllai i tij më i vogël, Raider X.

Helikopteri i ri mund të jetë pasardhësi i Black Hawk i përdorur nga ushtria amerikane që nga viti 1979.

Sikorsky UH-60 Black Hawk mund të fluturojë me 277 km / orë, dhe ka shumë versione të kësaj makinerie legjendare të luftës që kanë shërbyer në një numër fushash beteje përfshirë Luftën e Gjirit, Afganistanin dhe Irakun.

Deri më tani, janë prodhuar më shumë se 4,000 helikopterë Black Hawk, dhe përdoret gjithashtu nga ushtritë e vendeve të tjera, përfshirë Izraelin, Suedinë dhe Australinë. Shumë veteranë ushtarakë besojnë se Black Hawk është helikopteri më i mirë i bërë ndonjëherë dhe se nuk do të jetë një detyrë e lehtë ta zëvendësosh atë me dinjitet.

Ushtria amerikane tani dëshiron një avion vertikal të ngritjes dhe uljes (VTOL), i cili mund të arrijë shpejtësi prej 426 km / orë ose më të lartë. ‘Skifteri i Zi’ pritet të qëndrojë në shërbim edhe për ca kohë, por për misionet nga viti 2030, ushtria amerikane ka nevojë për një helikopter më të mirë, më të shpejtë dhe më të avancuar.

SB-1 Defiant arriti një shpejtësi prej 463 km / orë në fluturimin e kryer në tetor të vitit të kaluar, dhe pritet të arrijë një shpejtësi prej më shumë se 463 km / orë në testet e ardhshme. Helikopteri përdor teknologjinë Sikorsky X2 dhe dy grupe helikash që stabilizojnë avionin.

Defiant X do të jetë në gjendje të transportojë deri në 12 ushtarë ose një ngarkesë që peshon 1,670 kg brenda dhe 2,400 kg të tjera jashtë. Ai do të ketë kontroll fluturimi me tela me aftësi të integruara autonome. Ai gjithashtu do të ketë funksionin e zvogëlimit të skicës termike, e cila do ta mbrojë atë nga sensorët infra të kuqe të armikut.

 

Postime te ngjashme