3D Dizhitalizimi imazheve kompjuter

Dixhitalizimi i imazheve holografike 3D si video

Shkencëtarët japonezë të kompjuterave kanë arritur të krijojnë një kompjuter me qëllim të veçantë që mund të projektojnë me cilësi të lartë tre-dimensionale (3D) si video. Ekipi hulumtues jane duke punuar për të rritur shpejtësinë e projeksioneve holografike duke zhvilluar pajisje të reja.

Holografia ka një histori të gjatë

Që nga viti 1960 kur u shpik lazeri i parë, janë prodhuar shumë vepra që përfshijnë hologramë lazer. Për dixhitalizimin e këtyre teknologjive analoge dhe zhvillimin e teknikave të elektronikës holografike për të projektuar imazhe 3D holografie si video. Kërkohen fuqi llogaritëse me më shumë se 10 korniza për sekondë dhe 1 trilion pixel për kornizë. Prandaj, zhvillimi i pajisjeve, si dhe zhvillimi përkatës i softuerëve, paraqet disa nga sfidat më të mëdha për studiuesit në këtë fushë.

Gjithashtu, për të bërë një objekt 3D nga të dhënat dy-dimensionale (2D), është e nevojshme të merren në konsideratë si duhet disa faktorë. Përfshirë paralelin binokular, paralelin e lëvizjes, këndin e konvergjencës. Rregullimin e fokusit dhe vlerësimet e bëra bazuar në përvojën njerëzore. Aktualisht, televizorët e përgjithshëm 3D (TV) përdorin paralelen dylbi për stereoskopinë. Por fëmijët nuk mund ta përdorin këtë teknologj. Ajo ka potencial për të dëmtuar shëndetin e tyre. Një rrezik që lidhet me ndryshimin midis distancave që percepton një tru dhe përqëndrimi i syve. Shumë studiues në vende të ndryshme të botës, kanë investuar në video holografi. E cila mund të lejojë më shumë njerëz që të shijojnë TV 3D me siguri.

Ito, i cili është një astronom dhe një shkencëtar i kompjuterave, filloi të punojë në kompjuterë të dizajnuar posaçërisht për holografinë, të quajtur HORN-8.

Me modelin e ri të zhvilluar “tipi fazor” HORN-8, u zbatua metoda e llogaritjes për rregullimin e fazës së dritës, dhe studiuesit ishin të suksesshëm në projektimin e informacionit të holografisë si një video 3D me imazhe me cilësi të lartë.

Ne kemi zhvilluar kompjuterët me shpejtësi të lartë për holografinë 3D.

Duke zbatuar njohuritë e inxhinierisë së informacionit dhe teknologjinë e inxhinierisë elektrike dhe elektronike. Duke mësuar njohuri nga shkenca kompjuterike. Ky është një rezultat i qasjes ndërdisiplinore të hulumtimit tonë që është kryer për mbi 25 vjet.

HORN-8 është fryt i mençurisë, aftësive dhe përpjekjeve të shumë njerëzve. Ne duam të vazhdojmë studimin e HORN dhe provoni metoda të tjera nga këndvështrime të ndryshme për zbatimin e tij praktik.

Në llojin më të ri fazor të HORN-8, tetë çipa janë montuar në bordin e FPGA (Field Programableable Gate Array). Kjo i mundëson njëriut të shmangë një problem të ngushticës për shpejtësinë e përpunimit me metodën e llogaritjes. Me anë të të cilit patate të skuqura parandalohen nga komunikimi me njëri-tjetrin. Me këtë qasje, HORN-8 rrit shpejtësinë e llogaritjes në përpjesëtim me numrin e çipave, në mënyrë që të mund ta projektojë më qartë  holografinë e videos.

Postime te ngjashme