Franca miraton përditësimin e softuerit të Apple për iPhone 12 pas shqetësimeve mbi rrezatimin e lartë

Disa javë më parë, Franca goditi butonin e pauzës për shitjen e iPhone 12 brenda kufijve të saj, duke përmendur shqetësimet për nivelet e rrezatimit që emetonte pajisja. Kjo lëvizje shkaktoi një efekt valëzues, me vendet e tjera evropiane që po shikonin më nga afër rreziqet e mundshme shëndetësore që lidhen me iPhone 12 të Apple.

Sipas Reuters, autoritetet franceze i kanë dhënë dritën jeshile përditësimit më të fundit të softuerit të Apple për iPhone 12. Është një fitore për Apple, pasi ky miratim do të thotë se shitjet e iPhone 12 në këtë vend mund të vazhdojnë.

E gjithë çështja filloi kur një grup mbikëqyrës francez i konsumatorëve ngriti shqetësimet se iPhone 12 po i shtynte kufijtë e rrezatimit përtej asaj që konsiderohet e sigurt. Agjencia Kombëtare e Frekuencave të Francës (ANFR) mori frenat, duke nisur një hetim për këtë çështje.

Apple, në fund, qëndroi i palëkundur, duke pohuar se pajisjet e saj zbatoheshin nga të gjitha rregullat e sigurisë dhe se akuzat ishin të pabaza. Kompania madje kreu testet e veta, duke pretenduar se nivelet e rrezatimit të iPhone 12 ishin në rregull sipas standardeve ndërkombëtare.

Për t’i vënë kapakun mosmarrëveshjes, Apple u angazhua për përditësimin e softuerit në iPhone 12s francez.

Pas një vlerësimi të plotë të përditësimit të softuerit të Apple, autoritetet franceze e kanë dhënë miratimin, duke sinjalizuar se nivelet e rrezatimit të iPhone 12 qëndrojnë brenda kufijve të pranueshëm. Lidhur me këtë çështje, Apple deklaroi se problemi “ka lidhje me një protokoll specifik testimi të përdorur nga rregullatorët francezë dhe jo një shqetësim sigurie”.

Postime te ngjashme