Google formon Aleancën e Mbrojtjes së Aplikacioneve për të luftuar aplikacione të dëmshme Android

Google formon Aleancën e Mbrojtjes.

Google ka njoftuar Aleancën e Mbrojtjes së Aplikacioneve në bashkëpunim me ESET, Lookout dhe Zimperium. Aleanca do të punojë në luftimin e aplikacioneve të dëmshme dhe të dëmshme Android të cilat janë bërë një kërcënim pasi Android është rritur në popullaritet. Bashkëpunimi do të ndihmojë në përmirësimin e efikasitetit të mjetit Play Protect të Google i cili skanon në mënyrë periodike të gjitha aplikacionet në Luaj Store si dhe ato të instaluara në të gjitha pajisjet Android në të gjithë botën.

Ndërsa Google tashmë ka një numër mjetesh për të parandaluar që aplikacionet me qëllim të keq dhe të dëmshëm të regjistrohen në Play Store dhe të mbrojnë përdoruesit Android nga sulmet, ai beson se bashkëpunimi i tij me kompani të tjera në hapësirën e sigurisë mobile në të gjithë botën do të ndihmojë më tej në këtë drejtim.

Qëllimi kryesor i Aleancës së Mbrojtjes së Aplikacioneve

Qëllimi kryesor i Aleancës së Mbrojtjes së Aplikacioneve do të jetë gjetja e aplikacioneve potencialisht të dëmshme dhe parandalimi i botimit të tyre në Play Store. Google është duke integruar sistemin e tij të zbulimit të Mbrojtur Luaj me motorët e skanimit të ESET, Lookout dhe Zimperium për këtë. Kjo do të ndihmojë që të dhënat të kalojnë nëpër më shumë grupe të syve që mund të ndihmojnë në zbulimin e aplikacioneve me qëllim të keq dhe kodin brenda tyre lehtë.

Ndërsa studiuesit e sigurisë tashmë mund të informonin Google për aplikacionet e dëmshme Android, ishte një proces manual që nuk shkallëzoi mirë. Me këtë bashkëpunim, Google është duke automatizuar procesin dhe e bën atë të shkallëzueshëm.

Vini re se të gjithë partnerët do të jenë në gjendje të skanojnë aplikacionet e paraqitura në Dyqanin Luaj dhe jo ato të instaluara nga burime të jashtme. Google thotë se ka vendosur për partnerët bazuar në “suksesin e tyre në gjetjen e kërcënimeve të mundshme dhe përkushtimin e tyre për përmirësimin e ekosistemit”.

https://www.youtube.com/watch?v=VL2u4GhWhh4

Postime te ngjashme