Google prezanton Gemini 1.0, konkurrentin e ChatGPT

Është fillimi i një epoke të re të Inteligjencës Artificiale në Google, thotë CEO Sundar Pichai: epoka e Gemini.

Gemini është produkti më i fundit i Google, të cilin Pichai e prezantoi për herë të parë në konferencën e zhvilluesve I/O në qershor dhe tani po lansohet për publikun. Dhe nëse dëgjoni se si e përshkruajnë shefat e Google, lansimi i tij është një hap i madh përpara në një model të AI që përfundimisht do të ndikojë praktikisht në të gjitha produktet e Google.

“Një nga gjërat e fuqishme të këtij momenti”, thekson Pichai, “është që ju mund të punoni në një teknologji themelore dhe ta bëni atë më të mirë dhe ajo rrjedh menjëherë nëpër produktet tona”.

Por Gemini 1.0 nuk është më shumë se një model i vetëm i AI.

Ekziston një version më i lehtë i quajtur Gemini Nano që është menduar të ekzekutohet në mënyrë origjinale dhe offline në pajisjet Android.

Ekziston një version më i fortë i quajtur Gemini Pro që së shpejti do të fuqizojë shumë shërbime të Google AI dhe është “shtylla” e Bard duke filluar nga sot.

Dhe ekziston një model edhe më i aftë i quajtur Gemini Ultra që është më i fuqishëm që Google ka krijuar ende dhe duket se është projektuar kryesisht për qendrat e të dhënave dhe aplikacionet e ndërmarrjeve.

Ndryshe, OpenAI lansoi ChatGPT një vit e një javë më parë, dhe kompania dhe produkti u bënë menjëherë “gjërat më të mëdha” në AI.

Postime te ngjashme