Grok i Elon Musk lë në hije ChatGPT-4

Chatbot i Grok AI i krijuar nga startup-i xAI i themeluar nga miliarderi Elon Musk, ka tejkaluar produktin e tij rival ChatGPT nga disponueshmëria e tij për përdoruesit në mbarë botën.

Tani është shumë më lirë të përdorësh Grok në platformën X sesa të paguash për abonimin mujor ChatGPT-4, sipas një postimi të fundit të publikuar nga një person nga ekipet e zhvilluesve X dhe DOGE.

Grok e lë ChatGPT-4 në hije sipas tweet-it, ku Grok tani është vënë në dispozicion për të gjithë përdoruesit e X Premium.

Me koston mujore të këtij abonimi, Grok vjen pa pagesë shtesë, dhe në fund të fundit përdorimi i Premium dhe Grok kushton 8 dollarë në muaj, ndërsa një abonim mujor për ChatGPT-4 kërkon 20 dollarë.

Prandaj, Grok i Elon Musk tani kushton 60 për qind më lirë për t’u përdorur sesa rivali i tij OpenAI.

Musk ngriti për herë të parë pretendimet kundër OpenAI dhe ChatGPT në fillim të vitit 2023, pasi shmangu me vendosmëri diskutimin e temave të caktuara me përdoruesit e tij, si seksi, politika, feja, vetë-identifikimi gjinor e kështu me radhë.

Ky ishte drejtimi që mori ideja e Musk për rëndësinë e fjalës së lirë, pasi ai kishte blerë Twitter për 44 miliardë dollarë dhe e kishte riemërtuar atë si aplikacioni X.

Në zhvillimet e mëtejshme, ai vendosi të krijojë startup-in e tij të fokusuar në AI për të kompensuar ato që ai beson se janë fatkeqësitë e OpenAI.

Kështu, vitin e kaluar, Musk lansoi xAI, dhe në fund të vjeshtës kompania prezantoi chatbot Grok AI. Bot u integrua menjëherë në X dhe u bë i disponueshëm në X Premium+.

Postime te ngjashme