Ka diçka të re në shërbimin postar të Greqisë: Një flotë robotësh që “bëjnë gati për shpërndarje” postën

Ka një shtesë të re në shërbimin postar të Greqisë: një flotë robotësh të verdhë që rendisin postën.

Sipas mediave të huaja, bëhet fjalë për pesëdhjetë e pesë robotë të vegjël me katër rrota të lëvizshme autonome – ose AMR – të mundësuar nga inteligjenca artificiale, rrëshqasin rreth qendrës së klasifikimit të Hellenic Post në Athinë, duke përshpejtuar një proces shpesh të mundimshëm.

Ata skanojnë kodin postar, peshojnë paketën dhe, të drejtuar nga sensorët, e zbrazin në thasët përkatës të postës të vendosur rreth një platforme.

Robotët janë pjesë e programit të ristrukturimit dixhital të kompanisë shtetërore, i cili synon të trajtojë numrin në rritje të paketimeve nga blerjet në internet gjatë pandemisë coronavirus.

“Deri kohët e fundit, klasifikimi është kryer nga puna manuale me një kërkesë të madhe në kohë, shpesh me gabime që ndodhin, duke shkaktuar vonesa të shpërndarjes për klientët tanë dhe rritje të kostove për kompaninë”, ka thënë shefi ekzekutiv i Hellenic Post, George Constantopoulos për Reuters.

Ai ka bërë të ditur se falë tyre, procesi ishte deri në tre herë më i shpejtë, duke siguruar shpërndarjen ditën tjetër.

Robotët thuhet se mund të trajtojnë deri në 168,000 pako që peshojnë deri në 15 kg në ditë dhe duhet të rimbushen vetëm çdo katër orë për 5 minuta.

“Qëllimi nuk është zëvendësimi i punëtorëve njerëzorë me robotë, por përkundrazi rritja e fuqisë punëtore njerëzore dhe bërja e tyre më efikase”, thotë Constantopoulos.

Postime te ngjashme