dritaret e aeroplanit, ovale

Arsyeja pse dritaret e aeroplanit janë ovale.

Dritaret e rrumbullakëta në aeroplan nuk janë një zgjedhje dizajni joserioz. Eshtë një inovacion inxhinierik që shpëton jetën. Nëse dritaret e aeroplanit komercial do te ishin katrorë si ato të shtëpisë tuaj. I gjithë aeroplani do të shpërbëhej në mes të fluturimit.  Askush nuk dëshiron të merret me ndonjë prej tyre gjatë udhetimit.

Linjat ajrore tregtare filluan të fluturojnë aeroplanët e tyre në lartësi më të mëdha.

Rreth mesit të shekullit të njëzetë, linjat ajrore tregtare filluan të fluturojnë aeroplanët e tyre në lartësi më të mëdha. Ky plan në fund të fundit ishte një veprim për të kursyer para. Densiteti i ulët i ajrit do të thotë më pak tërheqje në aeroplan, dhe më pak zvarritje. Kjo do të thotë se më pak karburant është tretur. Të fluturosh në atmosferën e sipërme do të thotë gjithashtu një udhëtim më i butë.

Për t’i bërë aeroplanët të përshtatshëm për të fluturuar në lartësi më të larta, linjat ajrore duhej të bënin disa ndryshime në dizajn. Së pari, kabina e aeroplanit duhej të bëhej presion në mënyrë që pasagjerët të mund të merrnin frymë. Së dyti, avioni duhej të ishte cilindrik. Në kete  mënyrë që t’i rezistojë presionit të brendshëm të rritur rishtas. Avioni i përsosur – ose kështu do të mendoni. Në vitet 1950, tre aeroplanë u rrëzuan kur fuselaga u zhvendos në copëza sepse inxhinierët anashkaluan një të metë të rëndësishme të projektimit. Ata përdorën dritare katrore.

Dritaret katrore janë problematike për aeroplanët me fluturim të lartë për shkak të një ndryshimi të vogël në presionin atmosferik dhe kabinës.

Ky ndryshim bën që kabina të zgjerohet shumë pak. Kjo gjë që i vë stresin materialit – në këtë rast, kornizat e dritares. Ai stres ndërtohet më së shumti në qoshet e mprehta të një dritareje katrore.

Sidoqoftë, me një dritare ovale, stresi rrjedh më mirë në të gjithë gjërat, duke shmangur një ngritje potenciale shkatërruese të saj.

Meqenëse jemi në temën e dritareve të aeroplanit, mund të keni vërejtur një tjetër pyetje rreth tyre.  Ata shpesh nuk përputhen me rreshtat e ulëseve. Mos fajësoni prodhuesit e aeroplanit. Kjo çështje varet vetëm nga linja ajrore që blen aeroplanin. Eshtë pronë e tyre, në fund të fundit. Prodhuesit ndërtojnë aeroplanët me pozicionimin e rreshtit. Dhomën e këmbës dhe vendosjen e dritareve në mendje dhe i kalojnë rekomandimet e tyre përgjatë linjës ajrore. Megjithatë, ata rrallë ndiqen. Në varësi të linjës ajrore, aeroplanë të ndryshëm grumbullojnë më shumë rreshta së bashku se të tjerët.

Postime te ngjashme