Kjo është një nga risitë më domethënëse që na ka sjellë Windows 11

Kjo është një nga risitë më domethënëse që na ka sjellë Windows 11

Një nga informacionet më interesante, në lidhje me promovimin e Windows 11 të ri, është se sistemi i ri operativ Microsoft u sjell përdoruesve mbështetje për aplikacionet Android.

Sipas medieve të huaja, aplikacionet do të jenë në gjendje të ekzekutohen fillimisht në Windows 11 dhe do të shkarkohen nga Amazon Appstore përmes Dyqanit të ri Windows, i cili do të integrohet në sistemin operativ.

Aplikacionet do të renditen në “Dyqanin” e ri Windows, shkruan The Verge.

Microsoft gjithashtu ka partneritet me Intel, kështu që do të përdorë teknologjinë Intel Bridge për të mundësuar këtë veçori.

Nuk dihet saktësisht se sa pajisje ekzistuese do të mbështesin aplikacionet Android me Windows 11, pasi që pajisja e përputhshme do të duhet të mbështesë teknologjinë Intel Bridge.

Siç thuhet më tej, Microsoft ka studiuar idenë e fillimit të aplikacioneve Android në Windows për vite me radhë, dhe ky implementim përfaqëson një hap të rëndësishëm përpara në biznesin e kompanisë.

Microsoft ka pranuar Android si një version mobil të Windows për disa kohë, dhe tani të gjitha aplikacionet mobile më në fund do të jenë në gjendje të ekzekutohen edhe në platformën Windows 11.

Postime te ngjashme