Komisioni Europian: X me përqindjen më të lartë të dezinformimit

BE-ja ka lëshuar një paralajmërim për Elon Musk që të respektojë ligjet e reja gjithëpërfshirëse për lajmet e rreme dhe propagandën ruse, pasi X – i njohur më parë si Twitter – u zbulua se kishte raportin më të lartë të postimeve të dezinformatave nga të gjitha platformat e mëdha të mediave sociale.

Raporti analizoi raportin e dezinformatave për një raport të ri që nxjerr për herë të parë shkallën e lajmeve të rreme në mediat sociale në të gjithë BE-në, me miliona llogari të rreme të hequra nga TikTok dhe LinkedIn.

Facebook ishte shkelësi i dytë më i keq, sipas raportit të parë që regjistronte postime që do të konsiderohen të paligjshme në të gjithë BE-në sipas Aktit të Shërbimeve Dixhitale (DSA), i cili hyri në fuqi në gusht.

Megjithatë, Facebook dhe gjigantë të tjerë të teknologjisë, duke përfshirë Google, TikTok dhe Microsoft, janë regjistruar në kodin e praktikës që BE-ja hartoi për të siguruar që ata të mund të përgatiteshin në kohë për të vepruar brenda kufijve të ligjeve të reja.

Twitter la kodin e praktikës, por sipas ligjit të ri është i detyruar të respektojë rregullat ose të përballet me një ndalim në të gjithë BE-në.

Postime te ngjashme